Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022

Özel: Adalet ve Kalkınma Partisi ‘Beyaz Torosları’ Sahiplenmiştir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumartesi Annelerine yapılanlar cumartesi günü hepimizin vicdanını sızlattı. Süleyman Soylu üzerinden, onun açıklamaları üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisi ‘Beyaz Torosları’ sahiplenmiştir” dedi.

 Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

“Cumartesi Annelerine yapılanlar cumartesi günü hepimizin vicdanını sızlattı. Süleyman Soylu çıktı ve hepimizin dinlediği o dünkü talihsiz açıklamayı yaptı. Sayın Bakana yürütmesinden sorumlu olduğu Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hatırlatmak gerekiyor.

Süleyman Soylu üzerinden onun açıklamaları üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisi ‘Beyaz Torosları’ sahiplenmiştir.

"Bütün Faili Meçhul Cinayetleri Sırtlanmıştır"

Süleyman Soylu bir yasa dışı terör örgütünün bir arsa satın almasını, kiralamasını ondan mağdur olanların da gidip o arsada oturma eylemi yapmasını Galatasaray Lisesi önü gibi kendisinin babasının tapulu malına kimseyi sokmayacağını söylemektedir ve bununla bütün faili meçhul cinayetleri sırtlanmıştır, üstlenmiştir, sahiplenmiştir ve bundan sonra olacakları da cesaretlendirmiştir.

Analarının gözyaşının rengi olmaz.

“Süleyman Soylu Dün Yaptığı Açıklamalar İçin Özür Dilemeli"

Ya dün söylediği sözler için hepimizden özür dileyecek ya da Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu’ya yapması gerekeni yapacak. Böyle İçişleri Bakanı olmaz. Böyle vicdansızlık olmaz. Böyle adaletsizlik olmaz. Süleyman Soylu bugünden tezi yok dün yaptığı açıklamalar için özür dilemeli, işgal ettiği koltuğu boşaltmalı.”

"Tek Adam Rejiminin Ekonomiyi Yönetiyor Olmasıdır"

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Özel, şunları söyledi:

“Elbette bir yapısal sorun vardır. O yapısal sorunların sebepleri kuvvetler birliğidir. Kuvvetler ayrılığının olmamasıdır. Hukuk güvencesinin olmamasıdır. Özetle tek adam rejiminin ekonomiyi yönetiyor olmasıdır.

Gerçekten Trump, Türkiye için bir talihsizliktir, Amerika için bir talihsizliktir. Dünya barışı için bir talihsizliktir. Ama Recep Tayyip Erdoğan için gerçekten Allah’ın bir lütfudur, çünkü bütün suçlar Trump’a yüklenip daha sonra yola devam edilmektedir.

Endonezya bu büyük krizle baş etmek zorunda ve bunun için Arjantin’deki G-20 Zirvesinden dönerken Endonezyalı Bakan, iki aktarma yaparak tarifeli uçakla ülkesine dönecek. Kemerleri sıkmışlar. Bizim bakanımız, kıyak yapmış değerli bakana, ‘aktarma yapma, ATA uçağı benim altımda’ o lüks Ata uçağına almış Mustafa Varank. Aktarma yapma, gel bizimle uç, demiş.

"Erdoğan'ın Konvoyuna Baktığınızda Yüzde 80’i Amerikan Aracı"

Döviz bozduruyoruz ya, Amerikan mallarına boykot yapılıyor ya. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlıktan kalan araç garajıyla Sayın Binali Yıldırım şu Amerikan malı dev GMC jiplerini satmayı niye düşünmezler? Erdoğan’ın konvoyuna baktığınızda yüzde 80’i Amerikan aracı.

Sayın Binali Yıldırım başbakanlıktan gelirken başbakanlığın bütün aracıyla bütün korumalarıyla bütün şaşaasıyla geldi. Makama oturdu, kendisini hala Başbakan veya unvansız, namsız ama her şeyi hak etmiş bir cumhurbaşkanı yardımcısı sanıyor. Öyle geziyor. Hadi bunlar bir yana bir de öyle konuşuyor. Çıldırmamak elde değil.”

"Kendi Egolarını Tatmin Yeri Değildir"

İçtüzük tartışmalarına değinen Özel, şunları söyledi:

“İçtüzük, bugün 8 siyasi partiden müteşekkil bir Meclis var. Burada bir siyasi uzlaşma aramayacaksanız nerede arayacaksınız?

Getireceksiniz o İçtüzüğü 8 parti birlikte tartışacağız. Ve bir İçtüzük ortaya çıkacak. İşbirliği ile uzlaşı ile yapılırsa katkı sağlayacağız.

Burası antidemokratik bir ülkenin ana muhalefetini ve diğer muhalefet partilerini susturmak için saraydaki bir tek adamın ve onun verdiği görevi yapmaya memur bir jandarmanın kendi egolarını tatmin yeri değildir.”

Bir basın mensubunun af tartışmalarını hatırlatması üzerine Özel, şu yanıtı verdi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi affa nasıl yaklaşmaktadır? Birinci olarak bunu görmek gerekiyor. İkincisi CHP ilkesel olarak affa bir toplumsal uzlaşı bir toplumsal talep noktasından ve anayasanın eşitlik ilkesini zedelememe noktasından bakmaktadır.

Çocuk istismarı olmayacak. Bir de olacakları saysana. Mesela mafya örgütlerinin liderleri çıkacak mı? Mafya liderleri, suç örgütlerinin liderleri çıkacak mı?

"Kategorik Olarak Hiçbir Zaman Affa Karşı Olmadık"

Çıkmayacakları saymak kolay onu konuşuruz. Bir toplumsal mutabakat arayalım. Kim kimi affediyor görelim. CHP olarak kategorik olarak hiçbir zaman affa karşı olmadık ama affa ilkesel bir şekilde bakıyoruz ve toplumsal mutabakat arıyoruz.”

"Biz CHP Olarak Yokuz"

Erken yerel seçim tartışmalarının hatırlatılması üzerine de Özel, “Erken seçim için anayasa değişikliği gerekiyor. Bunun için AKP artı MHP artı ya CHP ya HDP olması gerekiyor. Bu tartışmayı burada bitirelim. Biz CHP olarak yokuz. Bundan sonraki soru şudur, MHP ve AKP bloğu HDP ile seçimleri öne alırlarsa alırlar, HDP’ye sorulmalıdır. Bizim açımızdan böyle bir şey gündemimizde yok” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.