Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 8 Aralık 2022 Gündem Özeti Batı Virginia eyaleti

"Siyaset Darbecilere Alkış Tutanların Değil, Demokrasiye Canı Pahasına Sahip Çıkanların İşidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada, siyasetin cesaret, dirayet ve omurga işi olduğuna işaret ederek, “Baskı sürsün, yasaklar kalkamasın diye uğraşanlara dünyanın hiçbir yerinde demokrat denmez. Siyaset, vizyon, kapasite, ufuk meselesidir. Siyaset, tankların arasından kaçıp gidenlerin işi değildir. Siyaset değerli kardeşlerim, darbecilere alkış tutanların değil, demokrasiye canı pahasına sahip çıkanların işidir” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Adıyaman mitingine katıldı. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün yanında gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin yapıldığı alanda resmî rakama göre 35 bin kişinin bulunduğunu, havaalanından meydana gelene kadar da coşkulu Adıyamanlıların kendisine eşlik ettiğini belirterek, Adıyaman’da olmaktan, Adıyamanlılara hasret gidermekten büyük bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

SANDIK, MİLLÎ İRADENİN KALESİDİR”

Adıyaman’ın 24 Haziran seçimlerinde şahsına yüzde 67,4 oy oranıyla destek verdiğini, AK Parti’yi de yüzde 51,5 ile zirveye taşıdığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyamanlılara teşekkür etti.

31 Mart seçimlerine dört gün kaldığına dikkati çekerek, vatandaşlardan sandığa giderek, oy kullanmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandık bizim namusumuzdur. Sandık, millî iradenin aşılmaz, sarsılmaz, yıkılmaz kalesidir. Sandık, milletimizin bedel ödeyerek, mücadeleler vererek elde ettiği çok önemli bir kazanımdır. Serbest seçimler, insanımızın CHP’nin faşist, baskıcı zihniyetinden söke söke aldığı bir haktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin “bu ülkeye demokrasiyi biz getirdik” söyleminin doğru olmadığını belirterek, “Hak ve özgürlük mücadelesinin sandıkta başarıya ulaşmasında merhum Menderes’in, Hasan Polatkan’ın, Fatin Rüştü Zorlu’nun hakkı vardır. O sandıkta Mamak’ta tek tek tırnakları sökülen koç yiğitlerin çığlığı vardır” ifadesini kullandı.

Adıyaman’ın Kahta, Sincik, Samsat ilçelerinden rekor düzeyde oy beklediğini, Besni ilçesinde ise meşru olmayan yollara tevessül edenler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler. Bu davaya ihanet edenler artık bu davanın saflarında yer alamazlar. Zira şurada onbinler niçin duruyor? Bu onbinler neyin mücadelesini veriyor? Kendi makam, mevki için affedersin bu davayı satanlara kusura bakmasınlar, biz Bay Kemal gibi koltuğa yerleşip ondan sonra oradan saf dağıtanlardan değiliz” diye konuştu.

Türkiye’de hak ve özgürlük mücadelesinde CHP’nin zerre kadar emeği olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güya adaleti tesis için bir sağdan, bir soldan astığı delikanlıların bunlarda vebali var. Bunun hesabını verecekler. O sandıkta daha 22 yaşında körpe bir fidanken darbecilerin darağacına gönderdiği Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun ana hasreti var. O sandıkta ömrünü memleketine hizmete adayan rahmetli Özal’ın, rahmetli Türkeş’in, rahmetli Erbakan Hocamızın emeği var. O sandıkta 28 Şubat döneminde millî iradeye leke sürdürmeyen Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin cesareti var. O sandıkta başörtüsünden dolayı üniversite kapılarından geri çevrilen kızlarımızın gözyaşları var.”

“TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE; AKİF’İN, ÇANAKKALE’DE ÇARPIŞANLARIN, 15 TEMMUZ GECESİ TANKLARIN ÖNÜNE GEÇENLERİN GAYRETİ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başörtüsü sorununu biz çözdük” dediğini hatırlatarak, “Sen neyi çözdün be? Affedersiniz ikna odalarının sorumlusu olan kadın İstanbul Üniversitesinde Rektör Yardımcısıydı, senin partinin milletvekili oldu. Sen kimi aldatıyorsun? Ve o ikna odalarının sorumlusuydu, kızlarımızın başörtüsüyle o kadın bizzat oynadı. Sen kimi aldatıyorsun?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin demokrasi, hak ve özgürlük mücadelesinde Mehmet Akif’in, Çanakkale’de çarpışan on beşlilerin, 15 Temmuz gecesi tankların önüne geçenlerin gayreti bulunduğunu ancak CHP’nin zerre kadar bir emeği bulunmadığını sözlerine ekledi.

Adıyamanlılardan Türkiye’nin değişik yerlerindeki hemşerilerini de arayarak, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin adaylarına destek istemelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta evlatlarımızın ellerinden tutacak, bizden öncekilere millet borcumuzu ödemek üzere hep beraber sandıklara koşacağız. İnşallah 82 milyon olarak o sandığın hakkını verecek, rekor oy oranlarıyla hep birlikte demokrasimize sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.

İkiyüzlü Avrupalı siyasetçilere, terör sevicilerine, Pensilvanya’dan, Kandil’den, Avrupa’dan Türk milletinin iradesine ipotek koymaya çalışan alçaklara sandıkta esaslı bir ders vereceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da ezana edepsizlik edenlere, Türk Bayrağı’nı kongrelerinde asmayan bölücülere, İstiklal Marşı’nı okumaktan utanan CHP’li gafillere sandıkta ders vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İstanbul Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün, Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu bir programda İstiklal Marşı’nı okumadığını hatırlatarak, “16 bin 500 kilometre öteden bize tehditler savuran katillere 82 milyon olarak seçim sandığında hep birlikte gereken hesabı soracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 26 günde 56 il ve 24 ilçeyi ziyaret ettiğini belirterek, soğuk-sıcak, kar-tipi demeden, ayaza-yağmura aldırmadan tüm Türkiye’yi dolaşarak, bir taraftan biten projelerin açılışlarını yaptıklarını diğer taraftan Türkiye’nin güvenliği, ekonomisi, dış politikayla ilgili meseleleri takip ettiklerini anlattı.

Vatandaşların muhabbetinden, kadirşinaslığından ve kendileri için ettikleri hayır dualardan büyük bir mutluluk tanımadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün aldığı bir mektupta dokuz genç kızın kendisi için 56 hatm-i şerif indirerek, 150 civarında Yasin-i Şerif okuduklarını aktardığını, bunların kendisini manen teşvik ettiğini söyledi.

Adıyaman’a yapılan yatırımların görüntülerini vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’ın her köşesini eserlerle donattıklarının altını çizdi.

ADIYAMAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’a son 17 yılda 16 milyar lira yatırım yaptıklarını vurgulayarak, kente eğitim, sağlık, ulaşım, toplu konut, sosyal donatı alanlarında yapılanları anlattı.  

Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattı etüt çalışmalarının devam ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Baraj Gölü’ne 30 araç ve 100 yolcu kapasiteli feribotların yanaşabileceği yerler yapacaklarını, Eğriçay üzerinde Vadiyaman projesini hayata geçireceklerini ve buranın da büyük bir millet bahçesi olarak hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Adıyaman’ın tütün ticaretinde çok önemli bir paya sahip olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte tütünün satışı yasakken, biz kooperatifler aracılığıyla tütünün değerinden satılabilmesine imkân sağladık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir, olmayacaktır. Meclisimizde gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştı, yakında yönetmeliğini çıkarıp bu meseleyi kökten çözüme kavuşturacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’daki beş organize sanayi bölgesinin tamamına doğalgaz verileceğini, turizm için 10 milyon avroluk bir yatırım gerçekleştireceklerini, Perre Antik Kenti’nin turizme kazandırılması için de gayret gösterdiklerini ifade etti.

“SİYASET, DEMOKRASİYE CANI PAHASINA SAHİP ÇIKANLARIN İŞİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin cesaret, dirayet ve omurga işi olduğuna işaret ederek, “Baskı sürsün, yasaklar kalkamasın diye uğraşanlara dünyanın hiçbir yerinde demokrat denmez. Siyaset, vizyon, kapasite, ufuk meselesidir. Siyaset, tankların arasından kaçıp gidenlerin işi değildir. Siyaset değerli kardeşlerim, darbecilere alkış tutanların değil, demokrasiye canı pahasına sahip çıkanların işidir” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye güçlü bir destek istediğini ve parti teşkilatının kalan sürede çok iyi çalışması gerektiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adıyaman’da bir zamanlar bizimle birlikte yol yürümüş olsa da artık başkalarının kılıcını çalanlar olduğunu biliyorum. Unutmayın, taş yerinde ağırdır. Hem bu ülkeye ve millete hizmet etmeye talip olup hem de bu ülkenin ve milletin yeminli düşmanlarıyla birlikte yol yürünemez. Unutmayın, terör örgütünün mensuplarıyla el ele, omuz omuza, kol kola yürüyenlerle yol yürünmez. Eğer maksat hizmetse, bunun yeri AK Parti’dir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.