Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

“Türkiye’yi Gelecek Yüzyıllara Taşıyacak Ana Damar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’yi gelecek yüzyıllara taşıyacak ana damar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Cumhur İttifakı bu yeni sisteme mana ve muhteva katmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 3 safhasının mimarı da cumhurdur. Cumhur, Cumhuriyet’in irade gücü, iffet kalitesi, irfan hazinesidir. Cumhursuz ittifak, aslen cümbüştür, ahlaken cürümdür, tamamen curcunadadır” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Ankara Anadolu Meydanı’nda “Büyük Türkiye” temasıyla düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne bir gün kala Ankara’da milli diriliş ruhu olduğunu söyleyen Bahçeli,  MHP’ye umut bağlayan milyonların bugün ayakta olduğunu belirtti.

“SÜREKLİ ZAMAN KAYBETTİK”

Türkiye’de 1946 yılından itibaren çok partili siyasi hayatın başladığını anımsatan Bahçeli, kuruluş ruhunun demokratik kucaklaşmaya tahkim ve takviye edildiğini söyleyerek, “Ne var ki sorunlar bir türlü azalmadı. Nitekim siyasal çalkantılar, ekonomik krizler, sosyal bunalımlar, devlet-millet gerilimi, ideolojik kamplaşmalar, siyasi kutuplaşmalar devamlı körüklendi. Demokrasi irtifa kaybetti. Sürekli zaman kaybettik. Bu esnada muhasım odaklar da boş durmadı. Israrla kuyumuzu kazdılar” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI İLE TÜRKİYE’NİN YOLU DA, BAHTI DA, ALNI DA AÇILMIŞTIR”

Türkiye Cumhuriyeti’ni daha sağlam temellere oturtmak, devleti daha etkin konuma getirmek zorunda olduklarını belirten MHP lideri Bahçeli’nin konuşması şöyle sürdü:

Milli huzur buna bağlıydı. Milli gelecek bunu gerektiriyordu. Bu itibarla 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla yürüyüşümüzü hızlandırıp, cumhurun ittifak şuuruna destek verdik. Yeni bir hükümet sistemiyle tıkanıklıkları açmalı, engelleri aşmalıydık. Muhtemel saldırı ve operasyonları karşılamak için devlet yönetiminde yeni bir düzenlemeye, yeni bir dizayna, yeni bir reforma gitmeliydik. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi böyle meydana gelmiştir. Devlet yönetimindeki fiili karmaşa bu şekilde nihayete ermiştir. 16 Nisan 2017 Halkoylamasıyla Türk milleti yeni hükümet etme sistemine evet demiştir. Türkiye’nin sistemik düğümü çözülmüştür. Kronik açmazlar bertaraf edilmiştir. Konjonktürel dalgalanmalar, kritik durgunluklar stratejik tedbirlerle, milli temkin ve derinlikle en aza çekilmiştir. Türkiye’nin yolu da, bahtı da, alnı da açılmıştır.”

“TÜRKİYE’Yİ GELECEK YÜZYILLARA TAŞIYACAK ANA DAMAR CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’DİR”

MHP’nin bu zamana kadarki en büyük başarısının yeni bir hükümet sistemine verdiği fikri ve iradi destek olduğunun altını çizen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türk milletinin marifeti olduğunu söyledi.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi,  Türkiye’nin “Ötüken ziyneti, Söğüt Zırhı” olduğunu aktaran Bahçeli, “Türkiye’yi gelecek yüzyıllara taşıyacak ana damar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Cumhur İttifakı bu yeni sisteme mana ve muhteva katmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 3 safhasının mimarı da cumhurdur. Cumhur, Cumhuriyet’in irade gücü, iffet kalitesi, irfan hazinesidir. Cumhursuz ittifak, aslen cümbüştür, ahlaken cürümdür, tamamen curcunadadır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, BAŞKA DEVLETLERİN İZNİ VE İMZASIYLA ORTAYA ÇIKMIŞ BİR LÜTUF CUMHURİYETİ DEĞİLDİR”

Yerli ve yabancı tüm gayri milli unsurların, Cumhuriyet ve millet aleyhine yıllardır sakladıkları gizli emelleri açığa vurmak için hazırda beklediklerini belirten MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı ve MHP’nin buna izin vermeyeceğini aktardı. Türkiye’yi son nefeslerine kadar sahip çıkacaklarını belirten Bahçeli, “Yeni hükümet sisteminin başarısı Türkiye’nin başarısı, Türk milletinin ferahı ve refahıdır, buna da sonuna kadar hizmet edeceğiz. Türkiye kaybedilen bir savaşın mağlubu değildir. Türkiye kaynaklarını yabancılara peşkeş çekecek bir sömürge artığı değildir. Türkiye, başka devletlerin izni ve imzasıyla ortaya çıkmış bir lütuf Cumhuriyeti değildir” dedi.

“KİRALIK ANKET ŞİRKETLERİ PARAYI VERENİN DÜDÜĞÜNÜ ÇALIYOR”

MHP’nin seçimlerde yüzde 6-7 oranında oy alacağına dair açıklamaları MHP lideri Bahçeli şu cümlelerle değerlendirdi:

“Allah’tan bizi yüzde 1 gösteren çıkmadı, zaman olsa, fırsat verilse bunu seviyesizliği, bu şerefsizliği bile yaparlardı. Kiralık anket şirketleri parayı verenin düdüğünü çalıyor. Dikkat buyurunuz, PKK’nın siyasi acentesini yüzde 12 gösteriyorlar, Türklüğü ise aşağı çekiyorlar. Çünkü talimat budur. Aksi halde mamaları kesilecek, aç kalacaklardır. Be hey densizler, be hey namertler, be hey milliyetsizler, Türklüğün bekası hiç yere düşer mi? Türk milletinin son kalesi hiç mahcup ve mağlup olur mu? Sizde hiç mi utanma kalmadı? Sizde hiç mi ar, namus bırakılmadı? PKK’yı yükseltip, Pensilvanya’nın yedeklerini yukarı çıkartıp, Müslüman Türk milletinin umutlarını, Türk ve Türkiye sevdalılarını nasıl ve hangi hakla düşük gösterirsiniz? Dileklerinize kemik bile yağmaz.

“KAHRAMANCA YAŞADIK,KAHRAMANCA ÖLMEYE TALİBİZ”

Yağmurlu havada başınıza yaş bile değmez. Demirtaş’ı görünce havalara uçuyorlar. Apolet sökücü İnce’nin sesini duyunca kendilerinden geçiyorlar. Hele bir Kandil deyin, hele bir Türk düşmanlarından bahsedin, gözlerinin ta içi gülüyor. Türk milletinin sinesinden doğan, ilhamını Türk tarihinden alan Milliyetçi Hareket Partisi kaybederse bunlar sevinçten deliye dönecekler, timsah yürüyüşü yapacaklar. Yok öyle yağma. MHP, kahraman Türk milletine emanettir. Hakkımızda hükmü yalnızca ve yegane büyük Türk milleti verecektir. Aziz milletimiz hıyanete mızrak gibi saplanan; FETÖ’ye, PKK’ya, Türkiye’nin tarihsel ve egemenlik haklarına yan bakanlara haddini bildiren Milliyetçi Hareket Partisi’ni dün yalnız bırakmadı, yarın da bırakmayacaktır. Kahramanca yaşadık, kahramanca mücadele ettik, kahramanca da ölmeye talibiz.”

“HDP, CHP’NİN KANATLARI ALTINDADIR”

24 Haziran’da Türk milletinin güçlü Meclis için güçlü MHP’ye destek vereceğini kaydeden Bahçeli’nin konuşması şu şekilde devam etti:

“Cumhurbaşkanı adayımız da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnce, inceldiği yerden yarın kopacaktır. İP, zaten imamesinden kopmuş, dağılmıştır. HDP ise CHP’nin kanatları altındadır. CHP hem milletvekillerini pazara çıkaran, hem de PKK’ya oy isteyen bir çukur ve çıkmaz siyasete hapsolmuştur. Afrin’e operasyon yapılır, CHP karşı çıkar. Kandil’e vurulur, cevap CHP’den gelir. Pensilvanya’ya ağızlarını açmazlar. FETÖ onlar için adeta yok gibidir. PKK ise gizli ortakları, sinsi aşıklarıdır. CHP’nin adayı İnce kayış koparmıştır. 15 yaşından beri her gün Cuma namazı kılarak, ona buna hakaretler ederek duvara toslamış, hepten çuvallamıştır.

“15 TEMMUZ’UN RÖVANŞINI ALMAK İÇİN DÜMEN BAŞINA GEÇENLERE TÜRK MİLLETİ ASLA İZİN VERMEYECEKTİR”

 Yapılanı yıkmak, var olanı satmak, hayali pazarlamak bunların mesleği olmuştur. İnce mi Cumhurbaşkanı olacak? Demirtaş mı ipi göğüsleyecek? FETÖ’ye tekmil verenler mi başarıya ulaşacak? Celladına destek veren bir millet nerede görülmüştür? Katline ferman yazanlara itimat ve irade gösteren bir millete dünyanın neresinde tesadüf edilmiştir? Ha PKK ha CHP, ha HDP ha CHP, ha İP ha CHP, aralarında bir fark yoktur. Bunlar aynı yolun yolcusu, aynı bağın dikenidir. 15 Temmuz’un rövanşını almak için dümen başına geçenlere Türk milleti asla izin vermeyecektir. 251 şehidimizin hatırası çiğnenmeyecektir. Terörle mücadelede ebediyete uğurladığımız kahramanların emaneti zelil edilemeyecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.