Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti 30 Mart 2024 Cumartesi Gündemi Gostivar Gostivar Eyüpsultan Kültür Evi Dumlupınar Mahallesi

Ünal: YSK VE AA’ya Dönük Bir Saldırı Gerçekleştiğinde Bunun Sorumluluğunu Bu Siyasiler Üstlenecekler Mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Herhangi bir şekilde YSK’ya Anadolu Ajansı’na dönük herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde bunun sorumluluğunu bu siyasiler üstlenecekler mi?” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, partisinin genel merkezinde Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Millitvekilliği seçimine yönelik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yeni yönetim sisteminin Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını dileyen Ünal, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, seçim güvenliği ve seçim sistemi konusunda Avrupa ülkeleri ve dünya ülkeleri içerisinde en güvenli seçim sistemine sahip olan ve sonuçları en hızlı açıklayan ülkelerden bir tanesi” olduğunu dile getirdi.

“TÜRKİYE’NİN KURUMLARININ MEŞRUİYETİNİ SORGULAMAK, BİRLİĞİMİZE, BERABERLİĞİMİZE ZARAR VERECEK UNSURLARDIR”

Bugün seçimlerin “büyük bir demokrasi olgunluğu” içerisinde yaşandığını aktaran AK Parti Sözcüsü Ünal, seçim sonuçlarının da hiçbir şüpheye mahal olmaksızın açıklandığını söyledi. Bütün siyasi partilerin sonuçları beraberce takip ettiğini kaydeden Ünal, “Türkiye, bir hukuk devleti. Türkiye’nin kurumlarının meşruiyetini sorgulamak, bunlar üzerinden oluşturulacak bir şaibe ve itibarsızlaşma her şeyden önce birliğimize, beraberliğimize zarar verecek unsurlardır. Özellikle bazı kurumlarımızın bizzat hedef alarak tehdit edilmesi ve bu kurumların görevlilerinin herhangi bir şekilde cevap hakkı olmadığının bilinerek açık bir şekilde tehdit edilmeleri, bu tehditlerin sonuçlarında da kendi tabanlarının tahrik edilmesi ve bunun sonucunda ortaya çıkacak ağır sonuçlar unutulmamalıdır ki bu tahriki yapan siyasilerin ve adayların sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRA DA MİLLET İRADESİNİN SANDIĞA ADİL BİR ŞEKİLDE TECELLİ ETMESİNİN TEMİNATI VE TAKİPÇİSİYİZ”

AK Parti hükümeti iktidar olmanın sorumluluğu ile davranmakta olduğunu bu sebeple kullanılan tüm oyların AK Parti hükümetinin teminatı altında olduğunu dile getiren Ünal, “Oy demek millet iradesi demek, AK Parti 16 yıldan beri sandıkta tecelli eden millet iradesinin korunması ve egemen kılınması mücadelesini vermektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet iradesinin sandığa adil bir şekilde tecelli etmesinin teminatı ve takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

“ANADOLU AJANSI’NIN HEDEFE KONULARAK TEHDİT EDİLMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Bazı siyasi partileri ve adayları uyaran AK Parti Sözcüsü Ünal’ın konuşması şöyle sürdü:

“Bu tahrikin ve seçimlere dönük daha seçimler başlamadan oluşturulan bu tahrik, şaibe ve itibarsızlaştırmanın sonuçları ülkemiz için son derece yaralayıcı ve ağır sonuçlar doğurabilir. Bunları siyasi sorumluluğa davet ediyor. Özellikle Anadolu Ajansı’nın milli ajansımızın hedefe konularak tehdit edilmesi kabul edilebilir değil. Anadolu Ajansı’nın yetkilileri sandık başkanlarında, orada bulunan bütün siyasi partilerinin temsilcilerinin imzaladığı ıslak imzalı tutanakları alıyor ve giriyor. Bu herkesin gözü önünde oluyor. Burada herhangi bir şekilde bir şaibenin olması söz konusu değilken, kurumlar üzerinden YSK gibi Anadolu Ajansı gibi devletin kurumları üzerinde oluşturulan bu ağır tahrik kabul edilebilir değil. ”

“ YSK VE AA’YA DÖNÜK BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİĞİNDE BUNUN SORUMLULUĞUNU BU SİYASİLER ÜSTLENECEKLER Mİ?”

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçimler sonrası YSK’da bekleyeceğine yönelik sözlerini de değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ünal, “Şimdi bakın siz eğer kalkıp, ‘ben YSK’nın önüne gideceğim, ben Anadolu Ajansı’nın önüne gideceğim. Ben bulguları, veriler kabul etmiyorum’ gibi ifadeler doğru ifadeler değil. Hepimizin seçim sürecinde sandık başında müşahitlerimizle beraber her siyasi partinin müşahidi ile birlikte takip ettiği, birkaç münferit olay dışında sakin bir şekilde geçmiş ve yine sandıklar açıldıktan sonra yine siyasi partilerin temsilcilerin önünde sayılmış bir seçim ve pusulalardan bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun üzerinde oluşturulan manipülasyonları ve tehditleri, kendi tabanlarına dönük tahrik içeren bu ifadeleri doğru bulmuyoruz. Bunun sonuçları, herhangi bir şekilde YSK’ya Anadolu Ajansı’na dönük herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde bunun sorumluluğunu bu siyasiler üstlenecekler mi?” şeklinde konuştu.

Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuçların açıklanması sonrası genel merkeze gelip balkon konuşması gerçekleştireceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.