Öne Çıkanlar palandöken gündem chp milliyetçi hareket partisi çin tbmm kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri

Yarkadaş'tan Gazi Teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, terör olayları sonrası “hayatını kazanamayacak şekilde” ruh sağlığı bozulmuş askerlerin gazi sayılması için kanun teklifi verdi.

Yarkadaş, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifiyle, “hayatını kazanamayacak şekilde” ruh sağlığı bozulmuş askerlerin ailelerinin daha fazla sosyal haklara sahip olarak hayatlarını idame ettirmesi ve maddi manevi haklardan yararlanması öngörülüyor.

Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun İle Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılması öngörülen kanun teklifinin gerekçesinde şöyle denildi:

“Kanun teklifimiz ile terör olayları sonrası hayatını kazanamayacak şekilde ruh sağlığı bozulmuş vatandaşlarımızın gazi sayılması öngörülmüş, bu vatandaşlarımız ve ailelerinin daha fazla sosyal haklara sahip olarak hayatlarını idame ettirmeleri amaçlanmıştır. Minnet borcumuzu asla ödeyemeyeceğimiz bu kahraman evlatlarımız ve ailelerinin sosyal refahının artırılması onların hak ettiği değere ve imkânlara kavuşması ile toplumumuz bir borcu da yerine getirilmiş olacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.