Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti Batı Virginia eyaleti 6 Ağustos 2022 Gündemi

Alerji Mevsimi Başladı, Ama Hemen İlaca Sarılmayın!

Baharın gelişiyle hemen herkesin içinde adeta enerji patlaması yaşanıyor. Ancak alerjisi olanlar için bahar demek, kâbus demek olduğunu belirten Dr. Buğra Buyrukçu, bu dönemi ilaçlarla geçirenlere uyarıda bulunarak, “İlaca gerek yok, doğal yöntemlere başvurun…”  dedi. 

Doğa canlanıyor, ağaçlar çiçek açıyor, bu canlılık enerjimizi arttırıyor. Baharın gelişi çoğumuzun mutluluk, neşe ve enerjisini arttırsa da; mevsim itibariyle polenlerin oranında yaşanan büyük artış, alerjisi olanların hayatını kâbusa çeviriyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu da, her 4 kişiden birinin herhangi bir alerjik hastalığa sahip olduğu Türkiye’de, alerjiyi en çok tetikleyen maddelerin başında polenlerin geldiğini söyledi. Dr. Buyrukçu; halk arasında “saman nezlesi” olarak bilinen alerjik rinit hastalığının, polenlerle birlikte artış gösterdiğini kaydetti. 

Kurdeşene Bile Yol Açıyor
Saman nezlesinin burun, boğaz ve gözlerde yanma, kızarıklık, kaşıntı ve akıntıyla başladığını, daha ileri aşamada kurdeşene dahi yol açtığını bildiren Dr. Buyrukçu, “Şu an mevsim itibariyle burun iltihabının en yoğun yaşandığı dönemdeyiz. Etrafımızdaki sayısız insan için sokağa çıkmak büyük sıkıntı. Mümkün olduğunca kapalı alanlarda bulunmaya veya ilaç içerek bu süreci atlatmaya çalışıyorlar. Halbu ki ilaç kullanmadan iyileşmeleri, bahar coşkusunu ve içlerindeki enerjiyi diğer insanlar gibi yaşamaları mümkün” dedi. 

Alerji Savar Çaylar Veya Akupunktur
Alerji tedavilerinde bitkisel yöntemlerin yanı sıra akupunktur gibi tamamlayıcı tıp yöntemlerinin de son derece etkili olduğunu bildiren Dr. Buğra Buyrukçu, “Hapşırık, tıksırık, halsizlik, kırgınlıkla kendini gösteren alerjik rinitle iki haftalık akupunktur kürüyle baş edilebilir. Bu kürler şikâyetleri büyük oranda azalttığı gibi tamamen ortadan kaldırabiliyor da… Yine C vitamininden zengin gıdalar, Omega 3’ten zengin somon, ceviz, avakado, keten tohumu gibi besinler ve bal çok faydalı” diye konuştu. Dr. Buğra Buyrukçu, alerjiye karşı çok etkili olan çay tariflerini de şöyle verdi:

“2-5 gram kuşburnu 200 ml bardak içinde, 70-80 derece sıcak suda, ağzı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirilip sonra içilebilir. Ya da yarım tatlı kaşığı ekinezya çayı 200 ml’lik bardakta demleme olarak hazırlanıp, günde 2-3 kez tüketilebilir…”

Anahtar Kelimeler:
AlerjiDr. Buğra Buyrukçu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.