Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Novartis’ten Kronik Migrene Yeni Tedavi

Novartis, kronik migrenin önlenmesine ilişkin çalışmalar sonucu, hastaların aylık migrenli gün sayısını önemli ölçüde azaltılabiliyor.

Novartis, kronik migrenin önlenmesine ilişkin çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Çalışma sonuçlarına göre hastaların aylık migrenli gün sayısı önemli ölçüde azalıyor. Günümüzün en yaygın sağlık sorunların biri olan migren, klasik bir baş ağrısından daha kompleks bir yapıya sahip. Dünya genelinde nüfusun yüzde 10’undan fazlasını etkileyen migren, hastaların günlük işlerini yerine getirme yeteneklerini büyük ölçüde kısıtlıyor ve yaşam kalitesini düşürüyor.

Novartis’in kronik migren tedavisi için Amgen işbirliğinde geliştirdiği yeni ilacın klinik araştırma sonuçları, tedaviye yönelik pozitif bulgular ortaya koydu.
Araştırma sonuçlarına göre, tedavi gören hastaların aylık migrenli gün sayılarında önemli ölçüde azalma oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Novartis Global Ar-Ge Başkanı Vasant Narasimhan, şunları kaydetti:

“Kronik migrenli hastalar, her ayın 15 gününü ya da daha fazlasını bu hastalığın güçten düşüren ve engelleyici semptomları ile geçiriyorlar. Günlük yaşamları ve çalışma kapasiteleri önemli düzeyde etkileniyor. Bu pozitif sonuç ile hastalara kronik migrenin önlenmesi için çok ihtiyaç duyulan yeni tedavi seçeneğini sunmaya bir adım daha yaklaştığımız için çok mutluyuz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.