Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

Allianz Türkiye'den Sürdürülebilirlik Modeli

Allianz Türkiye, “Allianz Seninle, İyiliğin Yanında” sloganıyla, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerine uygun olarak sektörün ilk sürdürülebilirlik modelini açıkladı. Bir yıla yakın süredir çok sayıda paydaşıldığı duyurulan programla Allianz Türkiye 2018 yılına kadar evrak yükünü yüzde 80 azaltma taahhüdünde bulundu. Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui, düzenlenen basın toplantısında “Sürdürülebilirilik bizim için bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi değil. Biz iyi bir çevre için, bireylerin, kurumların ve toplumun iyiliği, esenliği için işimizin kendisini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde dönüştüreceğiz. Bu yolculukta girişimcilik ve inovasyona destek vererek önleyici çözümler sunacağız” dedi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DNA'MIZDA VAR "
“Sürdürülebilirlik, 126 yıllık bir kurum olan Allianz’ın DNA’sında var” diyen Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui, “Toplumumuz için çalışmak ve sosyal marka olmak misyon ve vizyonumuzun bir parçası. Sürdürülebilirilik bizim için bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi değil. Türkiye’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacısı ilk global sigorta şirketiyiz. Biz iyi bir çevre için, bireylerin, kurumların ve toplumun iyiliği, esenliği için işimizin kendisini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde dönüştürüyoruz. Bu yolculukta girişimcilik ve inovasyona destek vererek önleyici çözümler sunacağız” şeklinde konuştu.

İNOVASYON OFİSİ KURULDU
Somersan-Coqui ölçümlenmeyen stratejinin yönetilmeyeceğini belirterek “Hedefimize ulaşmak için doğru raporlama ve ölçümlemenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin sigorta sektöründeki ilk GRI (Global Reporting Initiative) tabanlı raporunu üretecek, oluşturduğumuz sürdürülebilirlik takip modülü ile de kurum performansımızı gün gün takip edeceğiz” dedi.
Allianz Türkiye CEO’su şirket bünyesinde bir inovasyon ofisi kurulduğunu da duyurarak, şirket içinde ve dışındaki girişimcilere de kapılarının açık olduğunu söyledi.
Verilen bilgiye göre Allianz Grubu’nun dünyanın çeşitli bölgelerinde uyguladığı 150’nin üzerindeki yeşil iş çözümünden Türkiye’ye uyarlanabileceklere odaklanacak olan Allianz Türkiye Münih’teki İklim Çözümleri Merkezi ile birlikte Türkiye’ye özel raporlar hazırlayacak. Aylin Somersan-Coqui iş süreçlerindeki basılı evrak yükünü 2018’e kadar yüzde 80 oranında azaltmayı taahhüt ettiklerini de açıkladı.

YENİDOĞANDAN YAŞLILARA KADAR
Bireylerin sadece sağlık açısından değil aynı zamanda finansal ve manevi açılardan sağlam olmaları için ürün ve çözüm geliştirdiklerini söyleyen Aylin Somersan-Coqui, Dr. Allianz ile 7/24 medikal danışmanlık verdiklerini, Evimde Güvendeyim hizmetiyle 70 yaş üstü müşterilerin evlerindeki kaza risklerine karşı önlemler aldıklarını, benzer bir hizmeti bebek sahibi müşterilerine de verdiklerini, hatta yeni doğanlar için Allianz Hemşiresi hizmetleri olduğunu anlattı. Somersan-Coqui, iyi bir kurumsal vatandaş olabilmek için demografideki değişikliği iyi anlamanın gerekli olduğunu ve şu anda geniş kapsamlı araştırma üzerine çalıştıklarını da söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.