Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook cezaevlerindeki tutuklu sayısı NÖBETCİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ devlet tiyatroları aziiz kocaoğlu tarım ve hayvancılık fuarında ne konuştu 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü emniyet şemsi bayraktar beypazarı belediyesi 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Aras Kargo’da Kriz Büyüyor

Aras Kargo’da, Aras ailesi ile yabancı ortak Austrian Post arasında yaşanan gerilim devam ediyor. Austrian Post’un yürürlüğe koyduğu satın alma opsiyonunun Aras Kargo çoğunluk hissedarları tarafından reddedilmesinin ardından, Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras yaptığı yazılı açklamada Austrian Post’un istemesi halinde isterse mevcut yüzde 25 hissesini geri almaya hazır olduklarını söyledi.

Aras Kargo yabancı ortağı Austrian Post, geçtiğimiz günlerde şirketin yüzde 50 hissesini daha satın alarak Aras Kargo’nun yüzde 75’ine sahip olmak için satın alma opsiyonunu yürürlüğe koyduğunu açıklamış, Aras Kargo çoğunluk hissedarları ise Austrian Post yönetimine opsiyonu reddettiğini resmi bir mektup ile bildirmişti.

Evrim Aras tarafından yapılan yazılı açıklamada, son gelişmeleri değerlendirerek, “Aras Kargo ailesi olarak, başlangıçtan beri vizyonumuz net, biz Aras Kargo’yu global bir marka haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kulandı.

Tüm Aras Kargo ailesinin bu vizyonun arkasında kararlılıkla duyduğunu belirten Aras, “Austrian Post ne yazık ki bizim kadar hızlı büyüme esnekliğine ve potansiyeline sahip değil. Aras Kargo’nun global marka vizyonuna ayak uyduramadılar” dedi.

“Yabancı Ortaktan Dolayı Türk Şirketinin Zarar Görebileceği Gerçeği İle Yüzleşmeliyiz”

Bir yıldan bu yana devam eden satın alma görüşmelerine ilişkin, “Austrian Post’un şirketimizin geri şeffaf ve profesyonel tavrımızı koruduğuna değinen Aras, “ne yazık ki, aynı yaklaşımı bu süreçte karşı tarafta göremedik. Ortaklığı sona erdirmek yerine uzlaşmak ve hedef birliği yaparak büyümek elbette ilk tercihimizdi ancak bu mümkün olamadı” açıklamasında bulundu.

Aras yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de yabancı sermaye ile yapılan ortaklıkların her zaman başarı ile sonuçlanmadığı, bazen yabancı ortağın varlığından dolayı Türk şirketinin zarar görebileceği gerçeği ile yüzleşmeliyiz. Bize satın alma opsiyonu kullanarak verdikleri teklifin Aras Kargo’nun piyasa değerinin çok altında kaldığını gördük.  Bu şartlar altında Avusturyalı ortağımızın satın alma opsiyonunu reddediyor ve eğer isterlerse ellerindeki yüzde 25 hisseyi satın alabileceğimizi ifade ediyoruz.”

“Yatırım Vaadi Tutulmadı”
 
Geçen üç yıllık dönemde Austrian Post’un 150 milyonluk yatırım vaadinin 50 milyonda kaldığına dikkat çeken Aras, 2013’ten itibaren 3 yılın sonunda Aras Kargo’nun tüm transfer merkezlerinin otomasyona geçmiş olması ve dijital dönüşümün tamamlanması gerektiğini belirtti.

 Hizmet sektöründe teknolojik dönüşüme yapılan yatırımların kazancı çok kısa sürede finansal performansa yansıyabildiğini belirten Aras açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Karlılık ve verimliliğe doğrudan etki eden ve Ortadoğu bağlantılarını kurmak için şart olan bu yatırımlar, ortaklığa başlangıç aşamasında 150 milyon TL tutarındaydı ancak 2015 sonu itibarıyla Aras Kargo’nun yatırım miktarı 50 milyon TL’de kaldı ve bu yatırım tutarı verimlilik içeren kalemlere harcanmadı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.