Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Bor Holding, Sixt Rent A Car’ı Satın Aldı

Bor Holding, 1992 yılından bu yana araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Sixt Türkiye’yi satın aldı.Holding, satın alma ile birlikte Sixt Türkiye’ye 200 milyon TL. yatırım gerçekleştirecek ayrıca şube sayısını da iki yıl içinde iki katına çıkartmayı hedefliyor.

Otomotiv, sigorta ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren Bor Holding araç kiralama alanında önemli bir satın almaya imza atarak sektörün önde gelen markalarından Sixt Türkiye’yi bünyesine kattı.

Yapılan anlaşma ile Sixt Türkiye bünyesinde hizmet veren tüm çalışan, bayii ve satış ağı Bor Holding’in yönetimine geçmiş olacak.Bor Holding, satın alma sonrası Sixt’in Türkiye çapındaki şube sayısını iki yıl içinde iki katına çıkartmayı hedefliyor. Böylece 2021 yılı sonunda 41 şubeye ulaşılacak. Aynı süre içinde 1.300 olan araç sayısı 3.900’e çıkarılacak.

Satın alma ile ilgili bir açıklama yapan Bor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan: “Yüzde 100 yerli sermayeli bir grup olarak Sixt gibi uluslararası bir markanın Türkiye temsilciliğini almaktan dolayı mutluyuz. Bor Holding olarak Sixt Türkiye markasını bünyemize alırken uzman olduğumuz alanlarda büyümeyi ve ülkemizde istihdam sağlamayı hedefledik. Bor Holding’in güçlü ve kurumsal sermaye yapısı ile Sixt Türkiye’nin büyümesini gerçekleştireceğiz. Resmi anlaşma süreci sonrasında yeni şubeler ile rekabet gücümüzü artıracağız ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
OtomotivSigorta
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.