Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE Entübe Sayısı recep tayyip erdoğan haberleri

Bosch Grubu 2015 Yılında Rekor Satış Rakamına Ulaştı

Bosch Grubu 2015 yılında rekor satış rakamına ulaştı.

Bosch Grubu, 2015 yılında 70,6 milyar avro ile tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaştı. BSH Ev Aletleri ve Bosch Direksiyon Sistemleri olmak üzere yüzde 50 ortaklığın bulunduğu iki eski ortak girişimin tamamının satın alınması, satışları yaklaşık 22 milyar avro, bir başka ifadeyle yüzde 44 oranında artırdı.

Bosch, operasyonlarında da güçlü bir büyüme yaşadı; karşılaştırılabilir şekilde yapılan hesaplama neticesinde satışlarda yüzde 10'luk artış oldu. Sanayi Teknolojileri iş sektörü dışında, tüm iş alanlarında çift haneli büyüme yaşandı.

Bosch, 2015 yılındaki rekorun ardından büyüme trendine bu yıl da devam ettirmek istiyor. Durgun ekonomik görünüm ve jeopolitik belirsizliğe rağmen teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch, 2016 yılında satışlarının yüzde 3 ila 5 arasında artış göstermesini bekliyor. Bosch, şirketin kilit pazarlarından daha hızlı büyümek istiyor.

Bosch'un Renningen'deki araştırma kampüsünde gerçekleştirilen yıllık basın toplantısında konuşan Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, “Sadece yenilikçi ürünlerle değil, aynı zamanda yenilikçi servislerle de büyümeyi planlıyoruz. Donanım işimizin temelini oluşturmak için, ağa bağlı servisleri giderek daha fazla kullanıyoruz" dedi. Şirket bunu yaparken, sadece teknolojik çok yönlülüğünden değil, aynı zamanda çok çeşitli endüstri ve alan uzmanlığından da faydalanıyor. Dr. Denner sözlerine şöyle devam etti: “Gelecekte Bosch, müşterileriyle sadece otomobillerinde ve mutfaklarında iletişime geçmeyecek. Ağa bağlı servisler, müşterilerin günlük yaşamlarına pek çok açıdan sürekli olarak eşlik edecek."

 

Bosch’un odak noktasında ‘3S’ var…

Ağa bağlı bir yaşam için donanım ürünlerinin ötesine geçen Bosch'un stratejik hedefleri arasında, bu ürünlerin her açıdan Nesnelerin İnternetine bağlanmasına yönelik servis çözümleri yer alıyor. Şirket, bağlanabilirlik alanında sensörler, yazılımlar ve servisler olmak üzere ‘3S’e odaklanıyor.

Ağa bağlı dünyaya yönelik servislerin geliştirilmesi ve sunulması söz konusu olduğunda, Bosch'un geniş iş portföyü önemli bir avantaj sağlıyor. Yazılım ve sensör konusundaki yetkinliği de aynı şekilde önemli bir avantaj sunuyor. Dr. Denner “Bosch, otomobilleri evlere ve hatta tüm şehirlerle bağlayarak başka hiçbir şirketin başaramayacağı şekilde pek çok alanı birbirine bağlayabiliyor” derken, Bosch'un tüm elektronik ürün sınıflarının neredeyse yüzde 50'si internet bağlantısına sahip bulunuyor. Şirket, dört iş sektörünün tamamında mevcut servis işini kademeli olarak genişletmeyi planlıyor.

 

Bursa Fabrikası Önemli tesisler arasında

Endüstri 4.0 olarak da bilinen ağa bağlı endüstri dünyasında Bosch, öncelikli olarak yaklaşık 250 tesisindeki uygulamalarla elde ettiği pratik deneyimden yararlanıyor. Şirket, bu deneyimi üçüncü şahıslara yönelik servislere dönüştürüyor. Bunlardan biri, üretim verilerini gerçek zamanlı olarak görselleştiren ve bağımsız bir şekilde bakım süreçlerini başlatan Üretim Performansı Yöneticisi Üretim verilerini gerçek zamanlı olarak görselleştiren ve bakım sürecini başlatan bu servis aracı, Almanya'daki Bamberg, Blaichach ve Nuremberg fabrikalarının yanı sıra dünyada Bursa, Daejeon ve Wuxi'de bulunan toplam altı Bosch fabrikasında uygulamaya alındı. Bosch, 2020 yılı itibarıyla ağa bağlı endüstrinin toplamda 1 milyar avroluk maliyet tasarrufu sağlamasını ve ayrıca 1 milyar avroluk ek satış oluşturmasını bekliyor.

 

Bosch Yeni akıllı ev ürünleri, sonbaharda görücüye çıkacak

Artan bağlanabilirlik, akıllı evlerde de yaşamı daha kolay ve daha rahat bir hale getirecek. Bosch, akıllı evlere yönelik sade ve güvenli bir çözüm sunarak Akıllı Ev Sistemini yılın başında sunmaya başladı. Sisteme ilişkin diğer ürünler, 2016 yılı içinde sunulacak. Bunlardan biri, duman alarmı. Bu, normal işlevinin yanı sıra örneğin ev sakinlerinin tatilde olduğu zamanlarda artırılmış güvenlik sağlıyor.

Bosch, akıllı evlere yönelik global pazar potansiyelinin 2017 yılı kadar kısa bir süre içerisinde 10 milyar avroya ulaşmasını bekliyor. 2020 yılı itibarıyla dünya genelinde yaklaşık 230 milyon ev ya da bir başka deyişle tüm evlerin yüzde 15'i, akıllı ev çözümleriyle donatılmış olacak.

 

Otomobil, bisiklet, otobüs ve tren için tek uygulama

Bosch’un Mobilite çözümleri iş sektöründeki portföyü, daha şimdiden otomobillerin ötesine geçti. Örneğin Bosch, intermodal ulaşıma yönelik yazılım tabanlı bir mobilite desteğini hayata geçirmek üzere birden fazla ortakla çalışma yürütüyor. Stuttgart'taki kullanıcılara, tamamı tek bir uygulama üzerinden olmak üzere otomobil, bisiklet, tren ve otobüs dahil olmak üzere çeşitli ulaşım şekilleri için planlama, rezervasyon yapma ve bilet parasını ödeme imkanı sağlıyor.

Benzer bir şekilde, ağa bağlı park da güçlü bir servis bileşenine sahip olacak. Şu anda Alman şehirlerinde boş bir park yeri aramak ortalama on dakika sürüyor ve şehir içi trafiğin yüzde 30'unu oluşturuyor. Bosch teknolojileri, kısa bir süre içerisinde bu durumun mazide kalmasını sağlayacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.