Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti

Cevizli Bahçe Bal, Bu Yıl Da Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali’nde…

Türkiye’nin ilk lavanta üreticisi olan Cevizli Bahçe Bal, Edirne’de 14-17 Eylül 2017 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivalinde yer alacak. 

Cevizli Bahçe Bal, festivalde misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için hazırlanıyor. Cevizli Bahçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı AKHAN festivalde ikinci kez yer alıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek 2'inci Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali'ne geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ürünlerimizle katılıyoruz. Geçen yıl standımızı ziyaret eden tüm Cevizli Bahçe dostlarına, festivali düzenleyen Uzunköprü Kaymakamlığımız ve Belediyemize, festival komitesi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’ dedi.

Ceviz ve doğal çiçek balı ile Cevizli Bahçe’nin festivale bu yıl da damgasını vuracağını ifade eden Hakkı Akhan, sözlerine şöyle devam etti:
‘Cevizli Bahçe, Edirne Sipahi Köy ’de, 2011 yılında, 1300 dönümlük bir alana kurulmuş Modern Kapama Ceviz Bahçesidir. Ana ürün olarak ‘Chandler’ çeşidi ceviz üretimi yapılıyor. 16.000 Ceviz fidanının dikili olduğu Cevizli Bahçe’de yan ürün olarak doğal çiçek balı üretimi sürdürülüyor.’

Türkiye'de lavantanın ilk kez Cevizli Bahçe Bal tarafındanüretildiğinin de altını çizen AKHAN, şunları ekledi:
‘Türkiye'de lavanta değil lavantin üretiliyor. Bizler Cevizli Bahçe olarak bir ilk gerçekleştirdik ve lavanta üretimine başladık. İlk mahsullerimiz toplandı ve kurutuluyor. Ayrıca bahçemizde iki adet sulama havuzu da yer alıyor. Sulama havuzlarımız olası yangın durumunda Orman Bakanlığı’na tahsis edilmiş olup gerekli durumlarda havadan ve karadan su takviyesi yapılması için kullanılıyor.’
AKHAN, son olarak ‘14-17 Eylül 2017 tarihinde ikincisi düzenlenecek olan Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali’nde standımızla bu yıl da dostlarımızı bekliyor olacağız.’ dedi.

Cevizli Bahçe Bal Hakkında:
2014 yılında arıcılık uygulamaları ile bahçe işleyişine destek vermek ve floramızı zenginleştirmek için kurulan Cevizli Bahçe Arılığı, 200 arı kovanına ev sahipliği yapıyor.  İşçi arılar ve arılık personelinin tümü kadınlardan oluşuyor.
Kadın emeği ve dokunuşuyla üretilen doğal süzme çiçek balı Cevizli Bahçe Bal, tadını çiçeklerden, emeğini kadınlardan alıyor.
Türkiye'de ilk kez üretilen lavanta, ceviz ve doğal çiçek balı ile Cevizli Bahçe’nin, bünyesinde bulunan 207 km’lik sulama alanı ile tüm hasat özenle sulanıyor.
Ürünleri internet üzerinden satın almak isterseniz; gittigidiyor.com ve n11.com’da yer alan Cevizli Bahçe mağazalarına uğrayabilirsiniz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.