Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Deniz Canlılarından Geliştirilen Kanser İlacı İçin Büyük İşbirliği

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama, deniz canlılarından elde edilen yenilikçi kanser ilaçlarının geliştirilmesinde dünya lideri olan PharmaMar ile lisans anlaşması imzaladı. Madrid merkezli PharmaMar ile imzalanan anlaşma kapsamında ilk olarak bazı kan kanseri türleri ile mücadele için geliştirilen plitidepsin, Türkiye’deki hastaların kullanımına sunulacak.

Eczacıbaşı Holding’in merkezi Kanyon Ofis’te gerçekleşen imza törenine, PharmaMar Yönetim Kurulu Başkanı José María Fernández Sousa, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah ve Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Elif Çelik katıldı.
 
Törende konuşan Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu olarak sağlık alanında inovasyon ve katma değer yaratan yeni işbirliklerinin büyük önem taşıdığını belirterek, ‘’PharmaMar’ın bu anlamda çok doğru bir ortak olduğunu düşünüyoruz “ dedi. José María Fernández Sousa da, kendilerini yenilikçi onkoloji tedavilerinin gelişimine adadıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin en köklü ve önde gelen ilaç şirketlerinden biri ile çalışmak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.