Garanti 1.35 Milyar Dolarlık Sendikasyonu Yeniledi

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere, 2016 yılının Kasım ayında aldığı 1.35 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yeniledi.

367 gün vadeli 405 milyon ABD Doları ve 648.5 milyon Euro tutarında iki dilimle, toplam tutarın yaklaşık yüzde 15’i oranında, ilk kez 2 yıl 1 gün vadeli olmak üzere, 180 milyon ABD Dolarlık dilimden oluşan krediye, 18 ülkeden 38 banka katılım gösterirken, toplam talep 1.43 milyar dolar oldu. Verilen bilgiye göre, Bank of America Merrill Lynch International Limited, First Abu Dhabi Bank PJSC ve Standard Chartered Bank’ın koordine ettiği ve Mizuho Bank, Ltd.’ın Ödeme Bankası olarak yer aldığı kredinin toplam maliyeti, 367 gün vadeli ABD Doları dilim için Libor yüzde 1.25, Euro dilim için Euribor yüzde 1.35 ve 2 yıl 1 gün vadeli ABD Doları dilim için ise Libor yüzde 2.20 olarak açıklandı. 22 Kasım 2017’de imzalanan kredi anlaşması için 24 Kasım Cuma günü Londra’da bir tören gerçekleştirildi.

“GÜVENİN TESCİLİ”

Sendikasyon kredisiyle ilgili bir değerlendirme yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti, bu işlemle, uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye’de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonu doğrultusunda, güçlü muhabir bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısıyla sektördeki öncü konumunu bir kez daha kanıtladı. Piyasalardaki dalgalanmalara rağmen, sendikasyon kredisini yüzde 100 oranında yenilemeyi başarmamız ve özellikle belli bir kısmında vadeyi 2 yıla uzatmamız, ekonomimize ve Garanti ile Türk bankacılık sektörüne uluslararası piyasalarda duyulan güveni de bir kez daha tescilledi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.