Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Hasbiotech’in Genel Müdürlüğüne Muhip Asutay Atandı

Uzun yıllar ilaç sektöründe çok uluslu şirketlerde görev yapmış olan Muhip Asutay, Hasbiotech İlaç’ın Genel Müdürü olarak atandı. 

BUBA Ventures tarafından satın alınanmış olan Hasbiotech’in Genel Müdürlüğüne Muhip Asutay atandı. 20 yıldan fazla ilaç sektöründe görev yapan Asutay, ilaç sektöründe çok uluslu şirketlerde özellikle iş geliştirme, yeni firma kurulumu, lisans alma, firma alım satımları ve satış pazarlama alanında çalıştı. Asutay, son olarak Nobel İlaç Yeni İş Geliştirme Müdürlüğü olarak görev alıyordu.

Küba teknolojilerini 2009’dan bu güne Türk Sağlık Sistemi’ne sunan ve 2020 yılında Buba Ventures tarafından satın alınmış olan Hasbiotech’in Genel Müdür görevine atanan Asutay, Hasbiotech olarak  yenilikçi ürünler pazara sunulmayı ve Küba teknolojilerini Türkiye’de daha etkin tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Muhip Asutay Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve yine Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. 1999 yılında Hexal ilaç’ta Proje uzmanı olarak başladığı ilaç sektörü kariyerine 20 yıldan uzun süredir Sandoz, Nycomed, Takeda, Apotex ve Kowa gibi çok uluslu şirketlerde üst düzey yönetici olarak özellikle satış pazarlama ve iş geliştirme alanlarında devam etti. Son olarak Nobel İlaç Yeni İş Geliştirme Müdürlüğü görevinden, Hasbiotech İlaç’a Genel Müdür olarak atandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.