Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı 4 milyon TLlik büyük ikramiye hangi numaraya çıktı 400 Milyon Turist

İMKON’dan Yeni Hükümete Tebrik

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen ve Cumhurbaşkanı tarafından 65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım’ı kutlarken, “Yeni hükümet inşaat sektörü için ciddi bir umut oldu” dedi.

-“ÖZHASEKİ İLE ZEYBEKCİ’NİN ÖNCEKİ GÖREVLERİNDEKİ BAŞARILARINA BİZ ŞAHİDİZ”-

Tellioğlu, AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen ve Cumhurbaşkanı tarafından 65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım’ı kutlarken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi tebrik etti. Tellioğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin başarılarına bizler şahidiz. Sayın Bakanımız Zeybekçi ile de yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin daha iyi bir neticeye geleceğine inanıyoruz. Türkiye’de özellikle inşaat sektörünün türbülansa girdiği dönemde ve tıkanan hatta hiç yürümeyen olması gereken yere gelmesi açısından Çevre ve Şehirciliği Bakanlığı’nda tecrübeli bir ismin olması sektörü umutlandırdı.  Zor durumda olan müteahhitlerin yurtdışına açılmasında da Ekonomi Bakanlığı’nda deneyimli kişilerin yer alması sektör açısından çok önemli. Yeni bakanlar inşaat sektörü için ciddi bir umut oldu diyebiliriz. Dolayısıyla biz 65. Hükümete çok güveniyoruz. İMKON olarak onlarla birlikte çalışma noktasında da oldukça heyecanlıyız” dedi.

-“BANKALAR, MERKEZİN FAİZİ DÜŞÜRMESİNE PARALEL OLARAK KONUT KREDİLERİNİ DÜŞÜRMELİ”-

Tellioğlu, bankaların konut kredilerini düşürmemesinden şikâyetçi oldu. Konut satışlarında ciddi bir düşüş gerçekleştiğini vurgulayan Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz indiriminin konut sektörüne yansıtılmadığı belirtti.

Tellioğlu, konut satış istatistikleri ile Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Tellioğlu, düşen konut satışları ile inşaat ruhsatlarının olması gereken seviyeye ulaşamamasının sebebini, herkesin kolay bir şekilde müteahhitlik unvanı almasına ve önceki rakamların aşırı üretim fazlalığına bağlayarak, “Türkiye’deki yabancılara yönelik konut satışlarındaki azalma, Türkiye’nin bu noktada iyi pazarlama yapamadığından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

-“MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ’NDE YARIN SON GÜN”-

Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde verilen son günün yarın olduğunu anımsatan Tellioğlu, “Bu belgenin temin edilmesini, öncelikle iş kazaların önlenmesi ve sektörün kalifiyeleşmesi için istiyoruz. Bu noktada biz İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık” dedi.

-İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİNİN 65. HÜKÜMETTEN SEKTÖRÜ CANLANDIRACAK BAŞLICA BEKLENTİLERİ-

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat müteahhitlerinin öncelikli 10 sorunu şöyle sıraladı:

“-Müteahhitlik Hizmet Kanunu

-Eşit belediyeler ve kamu kuruluşları arasındaki çarpık uygulamalarının kaldırılması,

-İmar kanununun sil baştan yapılarak Türkiye ölçeğinde Mastır plan yapılması,

-Kamu İhale Kanunu’nun sıfırdan hazırlanması ve sektörle birlikte yapılması,

-Yurtdışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetlerinin kamu eliyle desteklenmesi

-Kentsel dönüşümün amacına yönelik uygulanmasının sağlanması,

-İnşaat sektöründe inovasyon ve yetkin işgücünün oluşturulması,

-Yabancıya konut satışına ihracat teşviki kapsamına alınması,

-Tapu harcının yüzde 4’ten yüzde 2’ye düşürülmesi.

-Konut kredi faizlerinin düşürülmesi.”

Anahtar Kelimeler:
ImkonTahir Tellioğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.