Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 4 Milyon Araç Var 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi

Kırmızı Işık Uygulamasını 300 Bin Kişi İndirdi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü gerekçesiyle Türkiye Vodafone Başkanı Hasan Süel “Önce Kadın “programı altında sunduğu yurtiçi ve yurt dışında birçok ödüle layık görülen kadınların şiddetten korunmasına destek olmaya devam eden “Kırmızı Işık” uygulaması 300 bin kişi tarafından indirildiğini ifade etti.

Kadınlar Yasal Haklarını da Öğrenebilecek

Uygulama kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber vermesini sağlayarak, şiddet anında yardım istenebilecek 3 kişinin tek tuşla aranmasının ve telefonun sallanmasıyla acil SMS gönderilmesini mümkün kılıyor. Uygulamanın dikkat çeken bir özelliği ise, kadınların yasal haklarını öğrenebilecekleri bir platform niteliği taşıyor olması.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde açıklamalarda bulunan Süel, kadınların böyle bir uygulamaya ihtiyaç duymadığı bir dünyada yaşanması temennisinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

Süel: Uygulamadan 300 Bin Üzerinde Kadın Yararlandı

“Bugün, dünyadaki kadınların yüzde70’i hayatlarında en az bir kere şiddet görüyor. Vodafone Türkiye olarak, biz de kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla mobil teknolojilerin gücünden faydalanıyoruz. Kadınların şiddetten korunmasına destek olmak ve kadınlara yönelik şiddetle mücadele konusunda onları bilgilendirmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Vodafone Vakfı desteğiyle Mart 2014’te hayata geçirdiğimiz Vodafone Kırmızı Işık uygulamasından bugüne kadar 300 binin üzerinde kadın yararlandı. Uygulama şiddete maruz kalan binlerce kadına umut ışığı oldu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle, Vodafone olarak şiddet gören kadınların daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınları Kırmızı Işık uygulamasını indirerek, hem yasal haklarını öğrenebiliyor hem de Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nde (SÖNIM) verilen hizmetler hakkında bilgi sahibi olabiliyor ”dedi.

Kendini tehdit altında hisseden tüm kadınları uygulamayı indirmeye davet eden Süel, Vodafone "Önce Kadın" programı altında kadınların şiddetten korunması amacıyla kadınlara destek olacaklarını ifade etti.

Kırmızı Işık Uygulamasına Prestijli Ödüller Verildi

Kırmızı Işık uygulaması, geçtiğimiz yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde en prestijli ödül olan Grand Prix'yi Türkiye'ye ilk kez kazandırdı. Cannes'da Grand Prix ile birlikte bir altın, iki gümüş ve üç bronz olmak üzere toplam 7 ödül alan kampanya, CLIO'da da biri Büyük Ödül olmak üzere 3 ödül birden kazandı. Ayrıca, Mobil Dünya Kongresi 2016 kapsamında düzenlenen 21’inci Global Mobil Ödülleri’nde “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis” ödülünün sahibi oldu. Kırmızı Işık, son olarak Reklamcılar Derneği ve Reklam verenler Derneği tarafından bu yil 8'incisi gerçekleştirilen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda Mustafa Koç Özel Ödülü'ne layık görüldü. 
 
Vodafone Önce Kadın 700 Bini Aşkın Kadına Ulaştı

Vodafone, “Teknoloji Hayatın Hizmetinde yaklaşımı doğrultusunda kadınlara katkı sağlamayı sürdürüyor. “Vodafone Önce Kadın” programı yıla birlikte Gelir fırsatları, bilgiye erişim ve iletişim başlıkları altında kadınlara yönelik tüm ihtiyaçları tek bir çatıda toplayan, Türkiye'nin ilk sosyal is modeli “Önce Kadın” programı ile Vodafone, bugüne kadar toplam 700 binin üzerinde kadının ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımına destek oldu. Şirket, kadınlar ile ilgili tüm iletişim projelerini ‘Bir Gün Değil Her Gün Önce Kadın’ başlığı ile tek bir iletişim çatısı altında sürdürüyor.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.