Klima Temizliğinin Sağlık Açısından Önemli

Uğur Soğutma, sıcak havalarda kullanımı artan klimaların düzenli olarak temizlenmesine sağlık açısından dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

Uğur Soğutma yaptığı açıklamada klimaların kapalı bir ortamda solunan havanın nem oranını ve sıcaklık değerlerini kontrol eden cihazlar olduklarını belirterek bulundukları ortamda iklim kontrolünü gerçekleştirdiklerini ve bunu yapabilmek için ortamdaki havayı emerek istenilen sıcaklığın düşürüp ortama geri verdiğini belirtti. Bu işlemlerin uzun süre tekrarlanması klimalar üzerinde olumsuz sonuçları olduğunu ifade eden Uğur Soğutma yetkilileri “Düzenli olarak bakim ve temizliği yapılmayan klimalarda, insan sağlığına zarar veren küf ve mantar gibi oluşumlar gözlemlenebiliyor. Ayni zamanda bu durum alerjik rinit ve alerjik astım gibi rahatsızlıklara da sebebiyet verebiliyor” dedi.

Lejyoner Hastalığına Dikkat!

Klimaların temizlenmemesinin sağlık açısından zararları bunlarla da sınırlı olmadığını belirten yetkililer düzenli olarak bakımi ve temizliği yapılmayan klimaların neden olabileceği bir başka rahatsızlık ise Lejyoner Hastalığı olduğunu belirtti. Hastalığa sebebiyet veren bakterilerin nemli ortamlarda yaşadığını, klimaların düzenli olarak temizliğinin yapılmadığı takdirde klimanın içinde oluşan ortamın bakterilere davetiye çıkarttığını belirten yetkililer klimanın içinde çoğalan bakterilerin, klimadan üflenen hava ile ortama salındıktan sonra insan akciğerlerine yerleştiğini, bunun sonucunda da üst solunum yolu enfeksiyonlarından zatürreye kadar pek çok hastalığa sebebiyet verdiğini ifade etti.

Klima Temizliğine Dikkat

Bir klimanın sadece ona müdahale etmeye yetkili olan servisi tarafından temizlenmesi gerektiğini belirten Uğur Soğutma yetkilileri “Klimaların dış temizliği ve filtre temizliği kullanıcılar tarafından yapılabilecek olsa da, iç temizliği için özel ekipmanlar ve kimyasallar kullanılmalıdır. Bunları kullanabilecek tek kişi de klimanızın yetkili servisidir. İnternette numarası bulunan ve kendini “klima servisi” olarak tanımlayan kişilere itibar etmemeniz ve yalnızca yetkili servisleri tercih etmeniz önem taşıyor. Aksi takdirde klimanız doğru bir şekilde temizlenmeyeceği gibi, geri dönülemez zararlara da maruz kalabilir” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.