Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Koç Holding'e Vergi Şoku

Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayınlanan özel durum açıklamasında, “Şirketimize tebliğ edilen raporlardan anlaşıldığı kadarıyla; 2011 ve 2012 hesap dönemleri için 37 milyon TL vergi aslı, 42 milyon TL vergi ziyaı cezası olmak üzere toplam 79 milyon TL talep edilmiş olup, talep edilen vergi aslı üzerinden ayrıca gecikme faizi de hesaplanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Koç Holding, 2011 ve 2012 mali yılları ile ilgili olarak şirket nezdinde yürütülen vergi incelemesi sonucunda, vergi inceleme elemanları tarafından eleştiri konusu yapılan hususlara ilişkin olarak düzenlenen Vergi İnceleme Raporları ile 22 Ağustos 2016 tarihi için tarhiyat öncesi uzlaşma davetinin kendilerine tebliğ edildiğini belirtti.

Vergi İnceleme raporlarında iştirak satışından kaynaklanan zararlar başta olmak üzere muhtelif uygulamaların eleştiri konusu yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Söz konusu vergi inceleme raporları dayanak gösterilerek yapılacak olası tarhiyat ve cezalara karşı, mevcut düzenlemelerdeki ve halen TBMM'de yasalaşma surecinde bulunan Kanun Tasarısı'nın yasalaşması ile sağlanabilecek olan uzlaşma dahil bütün yasal haklarımız kullanılacaktır” denildi.

Koç Holding, konu ile ilgili gelişmelerin, özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak yatırımcılarla paylaşılacağını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.