Öne Çıkanlar palandöken gündem tbmm chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

Nutella'dan İddialara Yanıt: Tüketiciler Güvenle Yiyebilir

 Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Tüketicilerimiz güvenle Nutella yiyebilirler. Biz bunu garanti etmek için Nutella’yı en yüksek sağlık güvenliği standartlarında üretiyoruz” dedi.

Ferrero Grubu, son günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA’nın Mayıs 2016’da açıkladığı rapor içeriğinden yola çıkarak başta “Nutella” olmak üzere ürünleri hakkında ortaya atılan pek çok iddiaya düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Nutella’yı en yüksek sağlık güvenliği standartlarında ürettiklerini ve tüketicilerinin güvenle Nutella yiyebileceklerini belirten Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu,“Nutella, İtalya ve tüm Dünya’da gururla raflardaki yerini korumaktadır” diye konuştu.

Toplantıda Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA’nın, ana sorumluluğunun risk değerlendirmesi yapmak olduğunun altı çizilirken, “Geçtiğimiz Mayıs ayında, EFSA bitkisel yağlar içerisinde oluşabilecek kontaminantların kişinin vücut ağırlığına göre günlük tolere edilebilme oranı hakkında bir bilimsel görüş yayınlamıştır. Avrupa Komisyonu hali hazırda bitkisel yağlar ve bazı bitmiş ürünlerdeki (örneğin bebek mamalarında) kontaminantların limitlerinin belirlenmesi için bir çalışma yapmaktadır. Her fırsatta, Avrupa Birliği düzeyindeki uzman toplantılarında Ferrero, Avrupa Komisyonunu tolere edilebilir limitleri bir an önce belirlemesi için aktif bir şekilde desteklemektedir. Bu kararların alınması şirketlerin ürünlerinin güvenli ve EFSA tavsiyeleri ile uyumlu olduğunu göstermeleri için önemlidir.” denildi.

“Dünyanın Hiç Bir Yerinde Raflardan Toplatılmadı”

Nutella’nın İtalya’da raflardan toplatıldığı haberlerinin de kesinlikle asılsız olduğunu ifade eden Azmi Gümüşlüoğlu, “Ürünümüz hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. Bu iddianın çıkış noktası İtalyan süpermarket zinciri Coop’un palm yağı içeren kendine ait markalı market ürünlerini raflardan çekmesidir. Coop kendi ürününü çekmesine rağmen Nutella’yı halen raflarında satmaktadır. Türkiye’de, İtalya’da ve de dünyanın dört bir yanında Nutella ve diğer ürünlerimizin satışı düzenli bir biçimde devam etmektedir” dedi.

“Asılsız İddialar Türkiye’ye de Zarar Veriyor”

“EFSA raporunda hiç bir şekilde palm yağının tüketilmemesi yönünde bir tavsiye yoktur” diyen Gümüşlüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“1600’u aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye’ye değer katıyor ve ayrıca buradan 3 kıtaya ihracat yapıyoruz. Nutella Türk Fındığının en büyük elçisi, çünkü Türk fındığını 100’den fazla ülkede milyonlarca insana tattırıyor. Bu nedenle, Türkiye’de çıkan ve hiç bir temele dayanmayan ve neredeyse bir karalama kampanyası haline gelen asılsız haberler Ferrero ailesi olarak bizleri derinden yaralıyor. Bu haberler Türkiye’ye de zarar vermektedir” diye konuştu
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.