Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Perakendede İnovasyon Forumu’nda Perakendenin En İyileri Ödüllerine Kavuştu

BSH Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri’nde ‘Perakendenin Hızlıları Ödülleri 2019’ sahiplerini buldu.

BSH Türkiye’nin ana sponsorluğunda, iş dünyasının öncü dergileri Capital ve Ekonomist tarafından bu yıl üçüncü kez ‘Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri’ düzenlendi. Türkiye’nin en kapsamlı perakende sektörü buluşması olarak adlandırılan organizasyonun ödül töreni, 10 Aralık Salı günü Wyndham Grand Levent İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğe Şölen Gıda ve CBOT co-sponsor, SAP ve Özdilek AVM de destek sponsor olarak katkı sağladı.

Açılış konuşmalarını, Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük, BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, Şölen Gıda CEO’su Elif Çoban ve CBOT Kurucusu Çiler Ay’ın yaptığı törende Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de “Perakendenin Geleceği” konulu bir konuşma yaptı.

BSH CEO’su Sığın: “Yapay zeka, perakendeciye kişiselleştirme fırsatı sunuyor”

BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, perakende dünyasındaki son gelişmeleri aktardığı konuşmasında şunları söyledi: “Yüksek tüketici beklentilerinin ve teknik imkânların kesişme noktasına gelmiş bulunuyoruz. Yeni teknolojiler, tüketicileri sürücü koltuğuna oturttu; güç artık onların. Tüketiciler anlık tatmin ve memnuniyetin peşindeler. Bu beklenti, perakendecilere büyük bir yük getiriyor. Teknolojiye sahip olmanın yanı sıra perakendeciler, artık Yapay Zeka’yı güçlendirmek ve tüketicilere kişiselleştirilmiş, özelleştirilmiş ve yerel deneyimler sunmak için önemli miktarda veriye de sahip. Yapay zeka üretimden satış sonrası müşteri hizmetleri etkileşimlerine kadar tüm perakende ürün ve hizmet döngüsü boyunca kullanılacak. Yapay Zeka‘yı en etkin şekilde kullanan perakendeciler, satın alım anını etkileyebilecek ve gelecekteki alımları önceden tahmin ederek tüketicileri düzenli olarak ve oldukça kişiselleştirilmiş bir şekilde doğru ürünlere yönlendirebilecek. İleri görüşlü perakendeciler, müşterilerle anlamlı bir şekilde bağlantı kurmak için geleneksel pazarlama ve satış yöntemlerinden uzaklaşıyor ve sosyal medyanın gücünü kullanıyor.’’

Perakendenin devleri buluştu

Farklı kategorilerdeki perakende devlerini bir araya getiren etkinlik esnasında sektördeki değişimi gözler önüne sermek ve perakendedeki inovasyonu gündeme taşımak amacıyla ‘Liderlerin İnovasyon Stratejileri'” ve “2020’de Yeni Tüketici ve Deneyimin Gücü” adlı iki oturum gerçekleştirildi.

““Liderlerin İnovasyon Stratejileri” başlıklı oturumu Capital Dergisi Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Nilüfer Gözütok Ünal yönetirken, bu oturumun katılımcıları arasında Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, D&R Genel Müdürü Mustafa Altındağ, Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo ve MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım yer aldı.
 

“2020’de Yeni Tüketici ve Deneyimin Gücü” konulu oturumu ise Pegasus Genel Müdürü Mehmet T Nane yönetirken, Roman Kurucusu Turgut Toplusoy, Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Başkanı Galip Aykaç, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ve LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük oturumun panelistleri oldular.

Etkinliğin sonunda, Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre verilen “Perakendenin Hızlıları 2019 Ödülleri” ile perakendeciler cirodan istihdama, mağaza sayısından metrekare büyüklüğüne kadar çeşitli alanlarda toplam 10 başlıkta ödüllendirildi.

ÖDÜL ALAN ŞİRKETLER:

Türkiye'nin En Büyük Perakende Şirketi (ciroya göre)

1-BİM

2-A101

3-Migros

Türkiye'nin En Çok Mağazası olan Perakende Şirketi

1-A101

2-BİM

3-ŞOK

Yurtdışındaki (M2'ye göre) En Büyük Türk Perakende Şirketi

1-LCWaikiki

2-BİM

3-İstikbal

Yurtdışında (mağaza sayısına göre) En Büyük Türk Perakende Şirketi

1-LCWaikiki

2-BİM

3-İstikbal

İstihdam Yaratmada İlk 3 Perakende Şirketi

1-TAB GIDA

2-A101

3-LCWaikiki

Anadolu'nun İlk 3 Perakende Şirketi

1-Özdilek AVM ve Tekstil

2-Yunus Marketler Zinciri

3-ADESE

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PERAKENDE ŞİRKETLERİ (Mağaza sayısına göre)

En Büyük Gıda Perakende Şirketi

MİGROS

En Büyük İndirim Perakende Şirketi

A101

En Büyük Ayakkabı Perakende Şirketi

FLO MAĞAZACILIK

En Büyük Hazır Giyim Perakende Şirketi

LCWAIKIKI

En Büyük Lüks Perakende Şirketi

VAKKO

En Büyük Mobilya Perakende Şirketi

İSTİKBAL

En Büyük Yapı Market Perakende Şirketi

TEKZEN

En Büyük Ev Tekstili Perakende Şirketi

ENGLISH HOME

En Büyük Züccaciye Perakende Şirketi

KARACA

En Büyük Teknoloji Perakende Şirketi

TEKNOSA

En Büyük Fast Food Perakende Şirketi

TAB GIDA

En Büyük Kişisel Bakım Ürünleri Perakende Şirketi

GRATIS

En Büyük Kitap ve Kültür Ürünleri Perakendecisi

D&R

En Büyük Ev ve İç Giyim Perakendecisi

PENTİ

TÜRKİYE'NİN (CİROYA GÖRE) EN BÜYÜK PERAKENDE ŞİRKETLERİ

TÜRKİYE'NİN CİRO BAKIMINDAN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ PERAKENDECİSİ

MEDIAMARKT

TÜRKİYE'NİN CİRO BAKIMINDAN EN BÜYÜK ÇOK KATLI MAĞAZA ŞİRKETİ

BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK

TÜRKİYE'NİN CİRO BAKIMINDAN EN BÜYÜK LÜKS PERAKENDECİSİ

BEYMEN

TÜRKİYE'NİN CİRO BAKIMINDAN EN BÜYÜK YAPI MARKETİ

KOÇTAŞ

TÜRKİYE'NİN CİRO VE İSTASYON SAYISI BAKIMINDAN EN BÜYÜK AKARYAKIT PERAKENDECİSİ

PETROL OFİSİ

ONLINE CİROSU EN YÜKSEK PERAKENDE ŞİRKETLERİ

1-LCWaikiki

2-TAB GIDA

3-Domino’s Pizza

MOBİL CİROSU EN YÜKSEK PERAKENDE ŞİRKETLERİ

1-TAB GIDA

2-McDonald’s

3-Domino’s Pizza

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.