Öne Çıkanlar gündem palandöken çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook

Roche İlaç’ın Üçüncü Çeyrek Satışları yüzde 5 Arttı

Roche İlaç’ın satışları 2017’nin üçüncü çeyreğinde %5 artarak 39.4 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı. Roche’un bu performansında, yeni ürün lansmanları önemli bir rol oynadı.

Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden Roche, 2017 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. 2017 ilk yarısında da satışlarını yüzde 5 artıran ve başarılı finansal performansını sürdüren şirket, üçüncü çeyrekte de grup satışlarını sabit kur cinsinden %5 artırarak 39.4 milyar İsviçre Frangı seviyesine çıkarırken, İlaç Bölümü'nün satışları %5’lik bir yükselişle 30.6 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

‘Yıl sonu hedeflerimize ulaşacağız’

Üçüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Roche CEO’suSeverin Schwan,“Yılın ilk dokuz ayında İlaç ve Diagnostik bölümlerimizdeki satışlarda gösterdiğimiz güçlü büyümeden yola çıkarak, yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımızı söyleyebiliriz. Satış kısmındaki büyümemizde yeni ürün lansmanları önemli bir rol oynadı; yeni tedavi ürünlerimizin Avrupa Birliği’nderuhsat onaylarının alınmasıda şirketimiz için sevindirici bir gelişme” dedi.

2017 yılında satışların tek haneli rakamlarda büyümesini bekleyen Roche, hisse başına kazancın sabit kur cinsinden satışlara paralel bir şekilde artmasınıhedefliyor.Şirket ayrıca bu yıl İsviçre Frangı cinsinden daha da yüksek temettü artışı gerçekleştirmeyi öngörüyor.

Kurum kültürünün kalbinde sürdürülebilirlik var

Şirketlerin ekonomik, sosyal ve çevresel performansının analizine dayanan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) Roche, ”İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri” endüstrisi alanında sürdürülebilirlik açısından, bu yıl da birinci seçilmişti.Özellikle sağlık giderleri yükü, etik pazarlama uygulamaları ve iklim stratejisi kategorilerinde başarılı olan Roche,9 yıldır “En Sürdürülebilir Sağlık Şirketi” ünvanını elinden bırakmıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.