Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

Rönesans Holding’ten Uluslararası Bir Başarı Daha

Rönesans Holding’in imzasını taşıyan 20 milyon yolcu kapasiteli terminal Rusya’da hizmete girdi.


Rönesans İnşaat’ın tamamladığı 20 milyon yolcu kapasiteli Sheremetyevo Havalimanı C Terminali 17 Ocak 2020 tarihinde hizmete açıldı. Yeni terminal ile birlikte Sheremetyevo Havalimanı 80 milyona yükselen yolcu kapasitesi ile Rusya'daki en büyük havaalanı kompleksi haline geldi.

2018 yılı Haziran ayında Moskova Sheremetyevo Havalimanı C Terminali yapımını üstlenen Rönesans İnşaat, Rusya’nın en büyük havaalanı kompleksinin son etabını tamamladı. Projenin tüm müteahhitlik çalışmaları Rönesans İnşaat grup şirketlerinden Energo-Stroy tarafından gerçekleştirildi. 17 Ocak 2020 tarihinde açılış töreniyle hizmete giren Sheremetyevo Havalimanı C Terminali, 127 bin metrekare alana sahip terminal binası ve yardımcı yapılardan oluşuyor. Aynı dönemde, Sheremetyevo Havalimanı’nda 2500 araçlık çok katlı otopark, 350 bin m2 peron ve büyük ebatlı uçakların teknik bakımın yapılacağı hangar inşaatları Rönesans İnşaat tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Daha önce aynı havalimanının 15 milyon kapasiteli B Terminalini de inşa eden Rönesans, pistlerin altından geçen yolcu ve bagaj taşınması için kullanılan 2’şer kilometrelik iki tünel inşaatını da gerçekleştirmişti.

Kalabalık bir davetli topluluğu ile Rusya’nın önde gelen devlet adamlarının katıldığı açılış töreni sırasında Rönesans İnşaat Rusya Yönetim Kurulu Başkanı Avni Akvardar ve projeden sorumlu Energo-Stroy Genel Müdürü Hüseyin Çetin Çelik’e birer plaket takdim edildi. Hizmete girmesinin ardından Sheremetyevo Havalimanı C Terminali'ne ilk yolcu uçağı Helsinki'den geldi.

Sheremetyevo Havalimanı'nın yıllık kapasitesi, C Terminali’nin ek 20 milyon kapasitesi ile 80 milyona çıkacak. Yeni terminal ile birlikte Rusya'daki en büyük havaalanı kompleksi haline gelen Sheremetyevo Havalimanı'nın, altı tane terminali, dört adet business salonu yanı sıra VIP salonu, 60 kişiyi alan ve çocuklu aileler için 24 saat hizmet verebilen 350 metre karelik ayrı bir salonu daha bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.