Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Selva Gıda, İSO İkinci 500 Listesi’nde

İstanbul Sanayi Odası’nın 2016 yılı yaptığı “Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması sonucunda İttifak Holding’in gıda sektöründeki şirketi Selva Gıda, İkinci 500’de 3 basamak yükseldi.

İstanbul Sanayi Odası(İSO)’nun yaptığı 2016 yılı “Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında Selva gıda 2015 yılında 403.sırada yer alırken 2016 yılında 3 basamak yükselerek 400. Sırada yer aldı.

Selva Gıda, 2007 yılından beri Türkiye’nin markalı makarna ihracat lideri konumunda bulunduğunu belirtirken un ve makarna üretimi ile faaliyetlerine başladıklarını zamanla ürünü çeşitliliklerini arttırarak hububat orjinli bir gıda şirketine dönüştüğünü belirtiyor.
“Ülkemizi Dünyanın Dört Bir Tarafında Başarıyla Temsil Ediyoruz”

Selva Gıda Genel Müdürü Özhan Koyuncu yaptığı açıklamada İkinci 500’ün 2016 listesinde de başarılarını sürdürerek yer aldıklarını belirti. 10 yıldır kesintisiz olarak Türkiye’nin markalı makarna ihracat lideri olduklarını hatırlatan Koyuncu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “Anadolu topraklarından çıkan ürünlerimizle, ülkemizi dünyanın dört bir tarafında başarıyla temsil ediyoruz. Dünyanın dört bir yanına ürünlerimizi ulaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası platformlarda, ürünlerimizle hatırı sayılır ödüller kazanıyoruz. Kazandığımız her başarı, bizlere daha iyisini yapmak için güç veriyor. Yeni Türkiye’nin inşa edildiği bu dönemde sektörümüzün önemli oyuncularından biri olarak var gücümüzle çalışmaya, yarınlarımızın daha müreffeh olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.”
Selva Gıda’nın Kazandığı Ödüller

Merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (ITQI) tarafından, mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içeceklere verilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne 2017 yılında 5. kez layık görülmüştür. Geçtiğimiz yıl, üst üste üç kez Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi olduğu için, Türkiye’de ve Dünya’da ‘Kalite ve Lezzette İstikrar’ anlamına gelen ‘Kristal Lezzet Ödülü’nü almaya hak kazanan ilk ve tek makarna markası oldu.

2013-2017 yılları arası 120 kişilik şef ve tadım uzmanları tarafından yapılan kör tadım testlerinden başarı ile geçmiştir. Marka ismi gizlenerek yapılan testlerde; ilk izlenim, renk, koku kontrolü, ağızda bıraktığı tat ve ürün dokusuna göre derecelendirilen Selva’nın makarnası, dünyaca ünlü şeflerden 5 yıl üst üste 3 yıldız aldı.

TUBİTAK projesi olarak Akıllı Makarna ailesine katılan Ruşeymli Makarna ile, 1961 yılından bu yana faaliyet gösteren, dünyanın en prestijli kurumlarından olan Monde Selection’ın tüketici ürünleri testlerinden geçerek 2016 yılında ‘Gümüş’ madalyanın, 2017 yılında da 8g*30 Pratik Buğday Ruşeymi ile Diyet & Sağlık ürünleri kategorisinde ‘Büyük Altın’ madalyanın sahibi oldu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.