Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Turkcell 4,5G Kullanıcı Sayısı 21 Milyonu Aştı

Turkcell, Türkiye’de 1 Nisan 2016 tarihinde kullanılmaya başlanan 4.5G teknolojisine geçiş yapan Turkcell’lilerin sayısının 21 milyonu aştığını açıkladı. 

Turkcell’den yapılan açıklamada, yaklaşık her üç Turkcell’liden ikisi yüksek mobil internet hızı ve kapasitesi sunan 4.5G aboneliğini aktif hale getirirken Turkcell’in dijital ürün ve servislerine olan talebin de arttığı belirtilerek, 2016 yılının üçüncü çeyreğindeki data kullanımının, 4.5G’nin etkisi ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 142.619 TB’a ulaştığı kaydedildi.
 
Verilen bilgiye göre 4.5G ile birlikte Turkcell’in BiP, fizy, TV+, lifebox ve GollerCepte gibi popüler servislerini kullananların sayısı hızla yükseldi. Bu servislerin daha yoğun şekilde kullanması ile birlikte toplam mobil internet data trafiği de 1 Nisan öncesine göre önemli miktarda artış gösterdi. 4.5G’de kullanılan datanın toplam trafiğe oranı yüzde 24’e yükselirken, Turkcell şebekesindeki 4.5G uyumlu cihaz sayısı ise 10 milyonu aştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.