Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet cumhurbaşkanı 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Yapı Kredi’den 500 Milyon Dolarlık Eurobond İhracı

Yapı Kredi, uluslararası piyasalarda 7 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli 500 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yanından yatırımcının ilgi gösterdiği 21 Haziran 2024 vadeli tahvilin kupon oranı ve yatırımcıya getirisi ise yüzde 5,85 oldu.

Sağlanan Eurobond ihracında BNP Paribas, Goldman Sachs International, J.P. Morgan, Mizuho, Standard Chartered Bank, UniCredit görev aldı.
 
Banka olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine her zaman önem verdiklerini dile getiren Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, küresel belirsizlik döneminde gerçekleştirilen bu işlemin Yapı Kredi’ye ve Türkiye’ye duyulan güveni bir kez daha gösterdiğini söyledi.
 
Açıkalın sözlerine şu şekilde devam etti: “Yapı Kredi olarak sürdürülebilir ve sağlıklı bir büyüme stratejisi izliyoruz. Bu stratejimizin önemli unsurlarından biri de kaynaklarımızı etkin biçimde çeşitlendirebilmek. Sene başından bu yana uluslararası piyasalardan yapmış olduğumuz dolar cinsinden Eurobond ihraçları ile 1.1 milyar dolarlık kaynağı ülke ekonomimize aktarmış olduk. Öte yandan bu ihraç, dalgalı piyasa ortamında bankamızın ve ülkemizin döviz cinsinden borcu yönetebilmesine duyulan güveni de bir kez daha teyit etmiş oldu.”
 


İlgililer ykb@artipr.com.tr adresinden bilgi edinebilirler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.