Öne Çıkanlar palandöken gündem tbmm chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

Ziraat Katılım’ın Kira Sertifikası İhracına  İki Kat Talep

Ziraat Katılım 29 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen ihraç ile 104 gün vadeli 100 milyon TL fonlama temin etmiş oldu. Ziraat Katılım’ın kira sertifikası ihracına nitelikli yatırımcılardan iki kat talep geldi.
                                                                                   
Ziraat Katılım,10 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu 91 gün vadeli 150 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracı ile birlikte, Ağustos ayında
toplamda 250 milyon TL kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım’ın, faaliyete başladığı 29 Mayıs 2015 tarihinden bugüne, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan 1 milyar 500 milyon TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracı toplamda 850 milyon TL’ye ulaştı.
Kira sertifikası ihracı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir “Ziraat Katılım olarak, katılım bankacılığı prensipleri ile sektörün mevcuttaki payını istikrarlı bir şekilde büyütme misyonumuz kapsamında, kira sertifikası alanında yatırımcılara daha geniş imkanlar sunarak reel sektöre katkı sağlamaya devam ediyoruz. 10 Ağustos 2017 tarihinde 150 milyon TL tutarlı, 91 gün vadeli kira sertifikası ihracını gerçekleştirdik. 29 Ağustos 2017 tarihindeki 100 milyon TL tutarlı yeni kira sertifikası ihracımız ile birlikte, 2017 Ağustos ayında toplam 250 milyon TL ihraç gerçekleştirmiş olduk. Beklenenin üstündeki talepler Ziraat Katılım’ın piyasalardaki gücünü ve yatırımcıların Bankamıza olan güvenini göstermektedir” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.