Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti

Beşiktaş Yeni Statla Birlikte Puan Farkınıda Açtı ''3-2''

Dün Beşiktaş taraftarı önemli bir güne uyandı. Mabet olarak kabul ettikleri Dolmabahçe'de yapılan yeni stadın açılışı dolayısıyla taraftarlar sabahtan Beşiktaş semtine akın etti, 1066 günlük hasret Bursaspor maçıyla son buldu.

Vodafone Arena'nın dışında maçın başlamasına saatler kala start alan coşku, taraftarların saat 16.00'dan itibaren stada alınmasıyla tribünlerde artarak devam etti. Maç öncesi tribünlerdeki tüm koltukların üzerine "Vodafone Arena açılış hatırası 11.04.2016" yazılı Beşiktaş bayrakları bırakılırken, formalarıyla gelen taraftarlar da Vodafone Arena'yı siyah beyaza boyadı.


Taraftarlar erken saatlerden itibaren coşkulu tezahüratlarla karşılaşmaya hazırlandı. Karşılaşma öncesinde stadın yıkımından başlayıp, yapımı ve bitimine kadar hazırlanan videolar skorboardlarda yayınlandı. Stadın yapım aşamasından son haline kadar dışardan gören taraftarlar tribünlerde  kendileri için önemli olan bu önemli günü çektikleri fotoğraflarla hatıralarına kazıdı.
Yeni stad açılış maçıydı, Rakip Bursaspor'du ve şampiyonluk yolunda önlerindeki tek engel olan  Fenerbahçe Konya deplasmanında 3 puan bırakmıştı. Hal böyle olunca tribünler deyim yerindeyse tıklım tıklım doluydu.

Vodafone Arena'nın İlk Golü Gomez'den

Beşiktaşlı oyuncular sahaya ''Biz Kocaman Bir Aileyiz... Artık Evimizdeyiz'' yazılı pankartla çıktı.

Maç hakem Barış Şimşek'in düdüğüyle başladı. İlk düdükle birlikte yüksek ritmle başlayan mücadelede Bursaspor karşısında 21. dakikada Mario Gomez'in golüyle 1-0 öne geçen ancak 28. dakikada Bakaye Traore'nin golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıya etkili başlayarak 53. dakikada Gomez ve 58. dakikada Alexis Delgado'nun golleriyle 3-1 üstünlük yakaladı. 70. dakikada Stoch'un attığı golden sonra  baskısını arttıran Bursaspor'un baskısı karşısında iyi savunma yapan Beşiktaş, karşılaşmadan galibiyetle ayrılsada maçın son bölümü bir hayli gergindi.  Bursaspor Teknik Direktörü  Hamza Hamzaoğlu'nun tribüne gönderilmesiyle yeşil-beyazlı futbolcular dahada agresifleşerek Beşiktaşlı futbolculara sert müdahalede bulunmaya başladı. Son dakikada kazandığı serbest vuruş sonrası Bursaspor kaleci Harun dahil tüm takım Beşiktaş yarı sahasındaydı Tolga topu ceza sahasında kontrol etti ve oyunu başlattı. Ricardo Quaresma Tolga'nın attığı topa koşarken  Hosogai,  Quaresma'ya sert müdahalede bulundu. Portekizli oyuncu, Bursasporlu rakibinin yanına tepki için koştuktan sonra Hosogai kendisini yere bıraktı. Hakem  Barış Şimşek iki futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Beşiktaş Vodafone Arena'da oynadığı ilk maçtan aldığı 3 puanla bir maçı eksik Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.