Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı

EuroBasket 2017’nin Şampiyonu: Slovenya

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalinde Slovenya, Sırbistan'ı 93-85 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Slovenya en büyük başarısını 2009’da Polanya’da düzenlenin turnuvade 4. Olarak elde etmişti. EuroBasket 2017'de Avrupanın en büyüğü olarak büyük bir başarının sahibi oldu.

Slovenya 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda oynadığı 9 karşılaşmayı da kazanarak yenilgi yüzü görmeden kupanın sahibi oldu.

Finalde Sırbistan karşısında da istediği oyunu sahaya yansıtmasını bildi. Mücadele’nin ilk periyodunu 22-20 geride tamamlayan Slovenya, ikinci çeyreğe hızlı başladı ve Randolph ile Dragic ikilisinin basketleriyle yakaladığı 7-0’lık seriyle skoru 25-22 yaptı. Sırbistan 7-0’lık seriye son vermesine karşın Slovenya’nın ikinci periyottaki etkili oyunu karşısında zorlandı. Soyunma odasına Slovenya Goran Dragic’in etkili oyunu ile 56-47 önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyotta Bogdanovic’in orta mesafe isabeti ve Lucic’in de turnikesiyle ve Macvan ve Stimac ikilisiyle boyalı alanı etkili kullanarak basketler bulan Sırbistan, Slovenya karşısında farkı 4 sayıya indirdi ve son periyoda 71-67 geride girdi. Son periyot nefeslerin tutulduğu maçın kilit periyodu oldu. Son Periyotta Sırbistan ilk başlarda Slovenya karşısında Macvan ile pota altını iyi kullanarak farkı 1’e indirmesine karşın son 1,5 dakikası büyük bir çekişmeye sahne olan maçı Slovenya karşılaşmayı 93-85 alarak Avrupa’nın en büyüğü oldu.

Final maçında Slovenya’dan Dragic 35 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Prepelic 21 ve Randolph 11 iki haneli rakamlara ulaştı. Sırbistan’da ise Bogdanovic 22 ve Macvan 18 iki haneli rakamlara ulaştı.

Şampiyonluğa ulaşan Slovenya Milli Takımı'nın oyuncuları ve teknik heyetine altın madalyalarını Başbakan Binali Yıldırım, Slovenya Başbakanı Miro Cerar ve Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic verdi.

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Kupa’yı Slovenya Milli Takımı'nın kaptanı Goran Dragic'e takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.