Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Düzeyinde Avrupa'nın En Başarılı İlk 30 Kulübü Arasında

Galatasaray, UEFA'nın yayınladığı listede Şampiyonlar Ligi düzeyinde Avrupa'nın en başarılı ilk 30 kulübü arasında yer alan tek Türk temsilcisi olarak ülke puanına en çok katkı veren kulüp oldu. 

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve öncesindeki muadili olan organizasyonlarında en çok puan toplayan 30 Avrupa takımının listesini resmi sitesinde yayınladı. Listede yer alan tek Türk takımı Galatasaray oldu.

1955-2020 yılları arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası maçlarını esas alan tabloya göre Galatasaray başarı sıralamasında Avrupa'nın 24. kulübü olarak yer alıyor. 

ÜLKEMİZİN PUANINA EN FAZLA KATKI YAPAN KULÜP GALATASARAY

Bu önemli organizasyonlara 26 kez katılım sağlayarak ülkemizi ve armamızı Avrupa'da onurla temsil eden Galatasarayımız, çıktığı 175 maçta 57 galibiyet, 43 beraberlik ve 75 mağlubiyet ile 157 puan topladı. 

Avrupa'daki bu başarılarıyla ülke puanını diri tutan daha çok Türk takımının bu tip organizasyonlarda yer almasında başrolü üstlenen Galatasaray, elit kulüplerin yer aldığı bu turnuvalarda bir kez yarı final, üç kez de çeyrek final oynayarak rakiplerine korku saldı. 

AVRUPA FATİHİ 

Şampiyon Kulüpler Kupası döneminde bir kez yarı final ve üç kez de çeyrek final oynayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi döneminde ise bir kez çeyrek finale çıkmayı başardı.

İlk kez çeyrek finale 1962-1963 sezonunda yükselen talyan devi Milan'ka karşılaşan Galatasaray, 1969-1970 sezonunda yine çeyrek finale yükselerek Polonya'nın Legia Varşova ekibiyle mücadele verdi. 

Galatasaray, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde aldığı başarılı sonuçlarla, "Avrupa Fatihi" unvanını kazandığı, Neuchatel Xamax ve Monaco zaferlerine imza attığı 1988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finaline adını yazdırırken, yarı finalde Rumen ekip Steaua Bükreş'e kaybederek finalin kıyısından döndü.

Organizasyon adının UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çevrilmesinin ardından ise Galatasarayımız, 2000-2001 sezonunda teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde çeyrek finale çıkmayı başardı.

İki ayrı turda gruplardan çıkarak çeyrek finale yükselen Galatasaray, İspanyol devi Real Madrid'i, 2-0 geriye düştüğü ilk maçta İstanbul'da 3-2 devirirken, rövanşı 3-0 yitirerek kupaya veda etti.

Şampiyonlar Ligi 2012-2013 Sezonu'nda ise Manchester United, Cluj ve Braga'nın bulunduğu gruptan ikinci sırada çıkan Galatasaray, İmparator Fatih Terim'in önderliğinde Schalke'yi iki maç sonunda yenerek çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşti. Santiago Bernabeu'da oynanan ilk ayak maçında 3-0 yenilen takımımız, Türk Telekom Arena'daki rövanşta rakibini epey zorladı. Maçı 3-2 kazanmasına rağmen toplam averajla elenirken, oynadığı futbolla otoritelerden büyük övgü aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.