Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

-İÇ VE DOĞU KESİMLERDE HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

ANKARA(ANKA) - Hava sıcaklığının, İç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Metroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Çorum, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, Muğla ve Antalya kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu gölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, İç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da, rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı ile Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiği belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERİMİZDE HAVA-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, İstanbul çevreleri ile bölgenin doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey kuzeydoğu (poyraz) yönlerden, bölgenin güneybatısında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, Denizli ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Muğla çevrelerinde gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısı ile gece saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren Göller Yöresi'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Konya çevreleri ile zamanla bölgenin batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinin yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, bölgenin batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, bölgenin batısının yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

-BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI-

BURSA: Parçalı yer yer çok bulutlu.(9)

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu.(8)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu.(12)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(22)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)

HATAY: Parçalı, zamanla çok bulutlu gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(20)

MERSİN: Parçalı ve çok bulutlu.(22)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı.(11)

KONYA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı.(10)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu.(9)

ERZURUM: Parçalı bulutlu.(5)

KARS: Parçalı bulutlu.(4)

MALATYA: Parçalı ve çok bulutlu.(12)

DİYARBAKIR: Parçalı yer yer çok bulutlu.(14)

GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

SANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu.(19)(ANKA)

(HSN/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.