Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 8 Aralık 2022 Gündem Özeti Batı Virginia eyaleti

11 HDP Milletvekili Gözaltında

Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, aralarında eş genel başkanların da bulunduğu 11 milletvekilinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu. BYEGM, aynı açıklamayı üç yabancı dilde de yayımladı.

Hakkında suç isnadı bulunan bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinden sonra, ifade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle 11 HDP’li milletvekiline gözaltı kararı uygulandığı belirtilen açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Şenoğlu’nun Ankara’da, partinin diğer Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’da gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının ilgili kolluk birimlerine vermiş oldukları talimatlar doğrultusunda Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan’ın adli mercilere götürülmek üzere yakalama işlemi gerçekleştirildiğini belirten BYEGM, hakkında yakalama kararı bulunan Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğu tespit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi.

BYEGM, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bilindiği gibi savcıların ifade vermek üzere adliyeye çağırdığı kişilerin bu davete ısrarla uymayarak yasaları ihlal etmeleri halinde sanıklar ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınıyor. 

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği Mayıs ayında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 376 oyla, referanduma gerek kalmadan kabul edilmişti.”

Öte yandan BYEGM, göz altıların dış basında da yankı uyandırmasına karşılık aynı açıklamayı İngilizce Fransızca ve Almanca olarak yayımladı. (ANKA)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.