Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kuşadası Belediyesi Kara Harp Okulu cumhurbaşkanı erdoğan haberleri

Antalya'ya Gelen Turist Sayısı yüzde 81 Azaldı

Antalya’ya yılın ilk ayında gelen Rus turist sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 81 azaldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk ayında Antalya'ya gelen turist sayısı son 10 yılın en düşük rakamları olarak kayıtlara geçti. Antalya'ya Ocak ayı itibariyle gelen turist sayısı, "küresel ekonomik krizin" etkilerinin en yoğun yaşandığı 2009 yılının da gerisinde kaldı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının girişlerinin, tatil dışında başka nedenlerle Antalya'ya gelen yabancıların da dahil olduğu rakamlara göre bu yılın Ocak ayında Antalya'ya gelen turist sayındaki düşüş, 2015'in aynı dönemine oranla yüzde 17 oldu.

Sputnik’in haberine göre, Antalya'nın Ocak rakamlarına göre en fazla kan kaybettiği pazar ise Rusya oldu. Rusya'da düşüş yılın ilk ayında yüzde 81 olarak yaşandı. 2015 yılının Ocak ayında 12 bin 870 Rus turist Antalya'ya gelirken, bu yılın aynı döneminde sayı 2 bin 427 oldu. Rusya geçen yıl Ocak ayında Antalya'ya en çok turist gönderen 2'nci ülkeyken bu yıl 5'inciliğe geriledi.

Anahtar Kelimeler:
RusyaYüzdeTURİSTANTALYA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.