Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet cumhurbaşkanı 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

AYGÜN: SARAYIN KORKAK VE YALNIZ SAKİNİ PAÇASINI KURTARAMAYACAK, HESAP VERECEK

ANKARA (ANKA) – CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, “Kaçak Saray’ı dakikada bin 100 mermi atan ‘Korkut’ adı verilen makineli silah koruyacakmış” derken, “Kaçak Saray’ın korkak ve yalnız sakini ne yaparsa yapsın paçasını kurtaramayacak, mutlaka hesap verecek” açıklamasında bulundu.

Yapım aşamasından bugüne kadar gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı güvenlik önlemleriyle de dikkat çekiyor.  

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ASELSAN tarafından özel üretilen “Korkut” isimli bir silah tarafından korunacak.

Hareket halinde de atış yapabilen Korkut, iki ayrı mermi besleme sistemi kullanarak, namlulardan biri arızalansa dahi diğer namlu ile atışa devam edebiliyor. Otomatik mühimmat besleme sistemi de olan Korkut, dakikada bin 100 atış yapabiliyor. Her bir mermi, 160 adet 35 mm parça mermiye bölünerek adeta duvar oluşturuyor. Etkili menzili 4 kilometre olan sistem, hava-yer füze ve mühimmatı, seyir füzeleri ve İHA tehdidini yok etmeye göre geliştirildi. Korkut, otomatik hedef takibi yapabilen kontrol radarı ile de donatıldı. Bu radar dakikada 30 devir dönüş yapabiliyor. Sistem yüzde 100 yerli ve Türk mühendisler tarafından geliştirildi.

Havadan ya da yerden atılan füze ya da mühimmatı hedefine ulaşmadan durdurmak amacıyla geliştirilen Korkut, 4 kilometrelik alan içerisinde etkili. Gece görüş sistemiyle donatılan Korkut 24 saat tetikte bekliyor.

-“KORKAK, YALNIZ”-

Saray’ı koruyacak Korkut muhalefetin de dilinde.

CHP’li Hüseyin Aygün, bütün bu önlemlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “kurtaramayacağını” savundu.

Twitter hesabından kısa bir açıklama yapan Aygün, “Kaçak Saray’ı dakikada bin 100 mermi atan ‘Korkut’ adı verilen makineli silah koruyacakmış. 3 bin kamera ile donatılan, bini aşkın polisin gece gündüz tetikte beklediği bin 150 odalı Kaçak Saray’ın korkak ve yalnız sakini ne yaparsa yapsın paçasını kurtaramayacak, mutlaka hesap verecek” dedi. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.