Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Bakan Eroğlu: Hayvanların Korunması İçin Vatandaşlarımızdan Hassasiyet Bekliyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Hayvanların korunması hususunda bütün vatandaşlarımızdan azami hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Bakan Eroğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Eroğlu mesajında, hayvan haklarının korunması, hayvanlara iyi muamele edilmesinin temin edilmesi ve hayvanların her türlü mağduriyetinin önlenmesini sağlamak için çalışmalara hızla devam ettiklerini belirtti.

Eroğlu, hayvanların korunması kapsamında hayvan bakımevi yapımı çalışmalarına verilen desteklere ilişkin “2009 yılından şimdiye kadar, 40 belediyeye 19 milyon liradan fazla mali destek sağladık. 6 Mayıs 2016 tarihinde verdiğimiz destekle yapılan Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nin açılışını ise bizzat ben yaptım” dedi.

“Aşıla, kısırlaştır, kayıt altına al, sahiplendir ve yaşat” politikası ile hareket edildiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, oluşturulan Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi (HAYBİS) ile Bakanlık olarak bütün sahipsiz hayvanların kayıt altına alınmasını hedeflediklerini ifade ederek bu kapsamda, 2016 yılı içerisinde yaklaşık 1 milyon TL değerinde mikroçip ve kulak küpesi alınarak bakımevi bulunan belediyelere ücretsiz olarak dağıtılacağını belirtti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.