Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Bakan Özlü: Bu Operasyon NATO Ve ABD İçin Güven Testidir

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Bu operasyon aynı zamanda NATO ve ABD için bir güven ve samimiyet testidir. NATO ve ABD, kimin yanındadır?” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili açıklama yaptı. Harekâtın hukuki, siyasi, ahlaki ve askeri açıdan doğru ve haklı olduğunu belirten Özlü, “Sayın Cumhurbaşkanımız günlerdir hem ABD’yi, hem de NATO’yu uyarmış, ülkemizin milli güvenliğine ve coğrafyamızın taşıdığı risklere dikkat çekmiştir. Üyesi olduğumuz NATO ve ABD, ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir. Türkiye oyalanacak, ötelenecek bir ülke değildir” dedi.

“YA TERÖRİSTLERLE BİRLİKTE OLACAKLAR, YA DA TÜRKİYE’NİN YANINDA YER ALACAKLAR”

Özlü, PKK ve PYD’nin Türkiye’nin açık düşmanları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu operasyon aynı zamanda NATO ve ABD için bir güven ve samimiyet testidir. NATO ve ABD, kimin yanındadır? Uluslararası hukuk dâhil olmak üzere, hiçbir biçimde meşru olmayan PKK ve PYD’nin yanında mı, yoksa dost ve müttefik ülke Türkiye’nin yanında mı?

Ortaya çıkacak fotoğraf nettir. Ya teröristlerle birlikte olacaklar, ya da Türkiye’nin haklı tezlerinin yanında yer alacaklar. Beklentimiz, doğru olanı yapmaları, ne pahasına olursa olsun bir terör devletine izin vermeyecek Türkiye’nin yanında olmalarıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.