Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook cezaevlerindeki tutuklu sayısı NÖBETCİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ devlet tiyatroları aziiz kocaoğlu tarım ve hayvancılık fuarında ne konuştu 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü emniyet şemsi bayraktar beypazarı belediyesi 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Başbakan Yıldırım: Liderlerle Bir Kez Daha Görüşme Olabilir

Başbakan Binali Yıldırım, Kilis’teki son duruma ilişkin, “Birisi ağır altı yaralı var. Çoğu çocuk” bilgisini paylaştı. Yıldırım, CHP ve MHP liderleri ile bir görüşmenin daha olabileceğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, iş adamı Mazhar Gürgen Bayatlı’nın cenaze töreninde basına açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeyle ilgili konuların kamuoyuyla paylaşıldığını ifade eden Yıldırım, “Fırat Kalkanı operasyonu, terörle mücadele, FETÖ ile yapılan mücadele ve yapılan çalışmada yanlışlar olduğuna dair duyumlar. Bu duyumları, kendilerine gelen bilgileri aldık. Haksızlık tespit edilirse bu giderilecek” dedi.
 
“Mutabık Kalınan Hususlarda Anayasa Değişikliğine Gidelim Dedik”

Mini bir anayasa üzerinde çalışma olduğunu ve bu çalışmanın belli bir noktaya geldiğini belirten Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kast ederek, "Bu görüşmede Sayın Genel Başkana ‘Bir meseleyi değerlendirelim ve mutabık kalınan bu hususlar konusunda anayasa değişikliğine gidelim’ şeklinde önerimiz oldu, o da kabul etti. Görüşmeler bundan ibaret. Bir kez daha görüşme olabilir çünkü Milliyetçi Hareket Partisi de bu çalışmaları henüz tamamlayamadı“ ifadelerini kullandı.

“Birisi Ağır Beş Yaralı Var”

Bugün Kilis’e roket atılmasının hatırlatılması ve bu yönde başka önlemlerin alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Yıldırım, “Hududumuzun yüzde yüz güvenliği sağlanıncaya kadar. Niye biz oraya girdik? Bu roketler geliyor mala, cana zarar veriyor diye biz Özgür Suriye Ordusu’na destek vererek bölgeyi emniyet altına almak için oralara girdik. O bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, ayrıca hudutlarımızdan terör amaçlı geçişler önleninceye kadar ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu devam edecek. Amacımız sınırlarımızın güneyinde güvenli bir hat oluşturmak. Burada mülteci durumuna düşmüş olan Suriyelilerin geçip kalıcı olarak kendi topraklarına yerleşmelerini sağlamak” açıklamasında bulundu.

Bu ve buna benzer terör örgütlerinden hareketler beklenebileceğini söyleyen Yıldırım, bunlara anında karşılık verildiğini ve gereğinin yapıldığını vurguladı. Yıldırım, Kilis’teki son duruma ilişkin ise “Kilis’te yaralılarımız var. Birisi ağır beş yaralı var. Çoğu çocuk” bilgisini verdi.

Başbakan Yıldırım, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda ise, “Şartları belli, vatandaşlığa hak kazanmış, karışık işleri olmayan, ülkemize katma değer sağlaması söz konusu olan mültecilere vatandaşlık verilebiliyor. Bu sadece mültecilere değil ülkemize değer katacak herkes için geçerli” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.