Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu yapı kredi emniyet kadıköy belediyesi cumhurbaşkanı

Birleşik Kamu-İş Heyeti Kılıçdaroğlu'nu Ziyaret Etti

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük ve beraberindeki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.
Birleşik Kamu-İş’ten yapılan açıklamaya göre, Genel Başkanı Kütük ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yaşanan gelişmeleri, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunları, kaygı ve beklentileri paylaşmak üzere CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

örüşmede CHP Sendikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da hazır bulundu. 
Genel Başkan Kütük, kamu kurumlarında görevli Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikaların yöneticilerinin ve üyelerinin 15 Temmuz sonrası süreçte mağdur edildiğinin altını çizdi ve görevden uzaklaştırılan üyeler hakkında bilgi verdi.
Kamu kurum ve kuruluşları hakkındaki gelişmelerin kaygı verici
Görüşmede kamu kurum ve kuruluşları hakkındaki gelişmelerin kaygı verici noktalara ulaştığını, kadrolu istihdam yerine sözleşmeli istihdamın yerleştirilmeye çalışıldığını dile getiren Kütük, kamuda iş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Mülakat ile personel alımının yeniden ön palana alındığına dikkat çeken Genel Başkan Kütük, kamuda istihdamı tamamen siyasal iktidarın ellerine bırakıldığını ve bu durumun yeni cemaat ve tarikatlara kapı açacağını belirtti.
Öte yandan, Genel Başkan Kütük, Birleşik Kamu-İş’in hazırladığı 12 maddelik değerlendirme raporunu Kılıçdaroğlu’na sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 15 Temmuz Darbe sürecinin ardından yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyet konusunda hassas davrandıklarını belirterek, her türlü mağduriyette kamu emekçileriyle irtibat halinde olunacağını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.