Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP’DEN ENGELLİLERE DESTEK

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP iktidarında her engelli yurttaşa insan onuruna yakışır bir yaşam aylığı bağlayacaklarını belirterek, “Bu sosyal devlet anlayışının olmazsa olmazıdır. CHP, yok edilen sosyal devleti yeniden inşa edecektir” dedi.

Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, yarın ülke genelinde 165 engelli sivil toplum örgütünün “Uyumuyoruz, Uyarıyoruz” sloganıyla yapacağı ortak eyleme destek verdi. AK Parti hükümetinin 2013 yılında yaptığı kanuni değişiklikle, aylığın bağlanması için sadece engelli bireylerin değil, tüm ailesinin geliri ve malvarlığı dikkate alınmaya başladığını belirten Akkaya, ne yazık ki engellilerin ve yaşlıların aylıklarının günbegün kesildiğini ifade etti. CHP’nin bu yanlıştan dönülmesi için her ortamda çalışmalar yaptığını, TBMM’de kanun teklifleri ve önergelerin bulunduğunu kaydeden Akkaya şöyle devam etti:

“Engelli sivil toplum örgütleri, engelliler ve aileleriyle yaptığımız görüşmelerde, aylıkları kesilince iyice yoksullaşan bu kesimin yaşadığı zorluklara tanık olduk. Çünkü engelliler evlerinden çıkamamakta, yüksek öğrenim imkânlarından faydalanamamakta,  kamu ya da özel kurumlarda iş bulamamakta ve sonucunda insani yaşamın gerisinde kalmaktadırlar. Birde üstüne, sosyal devletin zorluklar yaşayan vatandaşlarına olan görevlerinden en önemlisini yerle bir ettiğinizde, sosyal devlet olmaktan çıkar, kar amaçlı şirketten farkınız kalmaz? Har vurup harman savurduğunuz ülke kaynaklarını ve bütçesini, engellilerin aylıklarını keserek dengeleyemezsiniz.”

Akkaya, 7 Haziran 2015 Genel Seçiminden sonra CHP iktidarında her engelli yurttaşa insan onuruna yakışır bir yaşam aylığı bağlayacaklarını belirterek, “Bu sosyal devlet anlayışının olmazsa olmazıdır. CHP, yok edilen sosyal devleti yeniden inşa edecektir” dedi. (ANKA)

(GO/ÖZK)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.