Öne Çıkanlar palandöken gündem Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özbekistan İle İşbirliğimizin Geliştirilmesi Yönünde Talimat Verdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Özbekistan ilişkilerine değinerek, “Tüm bakanlık ve kurumlarımıza Özbekistan ile işbirliğimizin her alanda geliştirilmesi yönünde talimat verdik. Aynı iradenin Özbekistan’da olmasında dolayı gerçekten çok çok mutluyum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ortak basın toplantısı düzenledi. Türk Hava Yolları’nın 16 Mart tarihinden itibaren İstanbul’dan Semerkant’a tarifeli seferlerini başlatacağını söyleyen Erdoğan, “Böylece her iki kardeş toplum olarak çok daha sıkı birbiriyle kaynaşma fırsatı bulacaktır” dedi.

“ÖZBEKİSTAN İLE İŞBİRLİĞİMİZİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNÜNDE TALİMAT VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ile uluslararası forumlarda işbirliğini geliştirme fırsatı buldukların belirterek şunları söyledi:

“Bugün kabul ettiğimiz ortak bildiride de geleceğe yönelik somut planlarımızı ortaya koyduk. Malum 22 anlaşmayı imzaladık. Yarın da İstanbul’da dört anlaşma imzalanmak suretiyle 26 anlaşmayla çok çok önemli bir çıkışı bu ziyaretle hayata geçiriyoruz. Özellikle kamu personelinin eğitimi, mühendislik, tıp gibi alanlar başta olmak üzere eğitim ve burslar noktasında atabileceğimiz adımları da görüşme fırsatımız oldu. Türk İslam medeniyetinin iki kadim havzasından birbirinden daha çok istifade etmesinin yollarını nasıl buluruz bunun üzerinde durduk. Tüm bakanlık ve kurumlarımıza Özbekistan ile işbirliğimizin her alanda geliştirilmesi yönünde talimat verdik. Aynı iradenin Özbekistan’da olmasında dolayı gerçekten çok çok mutluyum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.