Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Terörist Olmayan İçin OHAL Yok Hükmündedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Olağanüstü Hal uygulamasının terör örgütleriyle mücadele için olduğunu belirterek, “Terörist olmayan için Olağanüstü Hal yok hükmündedir. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadar bu uygulama devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Kurulunda konuştu. Konuşmasında 7 Haziran 2015 milletvekili seçimleri sonuçlarının tesis edilen istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdüğünü öne süren Erdoğan, “Türkiye, koalisyon dönemlerinin sancılarını, krizlerini, kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. ‘Koalisyon da olur’ diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek ki olmuyormuş. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi, koalisyon için gereken uzlaşmanın da sağlanamaması üzerine cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullandık ve seçimleri malum tekrarladık” dedi.

“SİYASETTE TESPİT EDİLEBİLEN NE KADAR FETO MENSUBU VARSA HESAP SORMAYA BAŞLADIK”
Türkiye’nin 2016 yılında yeni bir atılıma girdiğini fakat bu süreçte 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu darbe girişimini başlatanlar karşılarında kadını erkeği yaşlısı genciyle kıyama kalkmış koskoca bir milleti buldular. Darbenin bastırılmasıyla birlikte tüm gücümüzle FETO terör örgütünün üzerine gittik. Kamu kuruluşlarında, iş dünyasında, sivil toplum örgütlerinde, siyasette tespit edilebilen ne kadar FETO mensubu varsa hepsinden de hesap sormaya başladık. Şu an bir temizlik harekatı yapıyoruz” diye konuştu.

“HERHANGİ BİR TACİZ OLURSA KİMSEYLE GÖRÜŞMEYİZ KARARIMIZI KENDİMİZ VERİRİZ”
Suriye’den Türkiye’ye yönelik tehditleri bertaraf etmek amacıyla Fırat Kalkanı harekatının başlatıldığını belirten Erdoğan, şöyle anlattı:
“Önce Cerablus’u DEAŞ’tan temizledik, ardından El Rai, Dabık, El Bab’a girdik ve buraları DEAŞ’tan temizledik. Şimdi ise gerek Amerika gerek Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var, bu nokta bir yerde bizim için izleme noktasıdır. Rakka’da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı. Yani PYD- YPG. ‘Ben YPG ile Rakka’yı halledeceğim’. ‘Peki, halledeceksen, buyurun hallet’ dedik, ‘hayırlı olsun’. ‘Ama şunu da bilmenizi istiyoruz’ dedik. ‘Eğer Suriye’nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa, o zaman kimseyle bu konuları görüşmeyiz kararımızı kendimiz veririz. Nasıl Cerablus’ta, Rai’de, Bab’da göbeğimizi kestik, adımımızı attıysak, bundan sonra da adımı atarız’ dedik.

“FIRAT KALKANI HAREKATI’NI BAŞARIYLA NOKTA DEMEYECEĞİM ORAYA, BİR VİRGÜL ATTIK”
Asıl olarak DEAŞ’a karşı başlattığımız operasyonda karşımıza PYD-YPG unsurları çıktı. Biz onları da imha ettik. El Bab’ı teröristlerden temizlemek suretiyle Fırat Kalkanı Harekatı’nı başarıyla nokta demeyeceğim oraya, bir virgül attık. Bundan sonra bunun devamı gelebilir. Bugüne kadar Suriye’de DEAŞ, PYD, YPG terör örgütlerinden temizlediğimiz alanlara 100 binin üzerinde Suriyeli geri dönerek tekrar yerleşmiştir. Bu önemli bir rakamdır.

“HEPSİNİN DE İNİNE GİRDİK, GİRİYORUZ, SIRADA OLANLAR VAR ONLARA DA GİRECEĞİZ”
Ülke içinde de PKK terör örgütüne karşı tarihimizin en başarılı operasyonlarını yürüttük yürütüyoruz. Güya bu yaz aylarında çok büyük eylemlere hazırlanan terör örgütüne saklandığı dağları mağaraları dar ediyoruz. Hani inlerine gireceğiz demiştik ya, ne kadar terör örgütü varsa hepsinin de inine girdik, giriyoruz, sırada olanlar var onlara da gireceğiz.”

“SİZE NE YAPILDI Kİ HAK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ VERİYORSUNUZ?”
Gezi olaylarının dördüncü yıldönümü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gezi’ye ilişkin attığı tweet’i şu sözlerle eleştirdi:
“Türkiye’de ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor. Ne diyor o tweet’te, ‘Dördüncü yıldönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum’ diyor.  Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya hu? Bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesini veriyorsunuz. Hak ve özgürlük mücadelesini vermek Yeşilköy havalimanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınmak mıdır?

“GEZİ’DE ORTAYA NE ÇIKTIYSA BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROVOKASYONU NETİCESİNDE ÇIKMIŞTIR”
Zaten 15 Temmuz’da da kaçaklardansın. 7 Ağustos’ta bizim buluşmamıza gelişin bir vesile idi önce gelemeyeceğini bildirdin. Bunu da milletimin bilmesini istiyorum. Daha sonra kendisine çok baskılar yapıldı, bunun neticesinde son anda geleceğini bildirdiler. Dürüst değil. Yenikapı buluşmasını daha sonra ‘Biz yokuz orada’ demeye başladı. Bunlarda barış, kardeşlik, birlik, beraberlik böyle bir dert yok. Bunlar şimdi bölücü terör örgütünün de arkasında durmuş olduğu örgütlerle işbirliği yapmanın gayreti içerisindeler. Nerede bölücü terör örgütü PKK varsa, bunlar da onların yanında. Daha dün Taksim’de yürüyüş yapıyorlar,  CHP’li milletvekilleri de onlarla beraber. Gezi olaylarının yürüyüşünü yapıyorlarmış. Ya hu Gezi’de ne oldu? Gezi’de ortaya ne çıktıysa bölücü terör örgütünün provokasyonu neticesinde çıkmıştır. Bu işin içinde kendileri de var.”

OHAL TERÖRLE MÜCADELENİN GEREKTİRDİĞİ KADAR DEVAM EDECEKTİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Olağanüstü Hal uygulamasının sadece terörle mücadele için var olduğunu belirterek, “Herkes görüyor ve biliyor ki Olağanüstü Hal sadece terörle mücadele için vardır. Bugüne kadar hangi işadamımızın hangi vatandaşımızın herhangi bir işi, gücü, hakkı, hukuku Olağanüstü Hal’den dolayı zarar görmüştür bunu bilelim. İnsanlarımızın günlük hayatında aksayan, onları rahatsız eden herhangi bir şey var mı? Terörist olmayan için Olağanüstü Hal yok hükmündedir. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadar bu uygulama devam edecektir” diye konuştu.

“10-15 KİŞİ 20 KİŞİ ÖLDÜ DİYE VEYA ÖLDÜRÜLDÜ DİYE OHAL İLAN ETTİLER VE SÜREKLİ YENİLİYORLAR”
Fransa’nın OHAL uygulamasını ikide bir uzattığını söyleyen Erdoğan, “En son bir buçuk yıl daha uzattı. Ne oldu orada? Darbe girişimi mi oldu? Devleti yıkmaya yönelik bir darbe mi yaptılar? 10-15 kişi 20 kişi öldü diye veya öldürüldü diye pat hemen Olağanüstü Hal ilan ettiler ve şu anda sürekli yeniliyorlar. Bizde devletimizi yıkmaya yönelik bir darbe girişimi. 249 şehidimiz var, 2 bin 193 gazimiz var hala birileri bize akıl vermeye çalışıyor. Kim bunlar? Batı. Kusura bakma batı” değerlendirmesinde bulundu.

"HERHALDE DİLİPAK DA BİZİ ANDI”
“MÜSİAD, bu yolculukta bu mücadelede hep yanımızdaydı bundan sonra da yine sizlerle birlikte ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması, demokrasimizin güçlenmesi, refahımızın artması için çalışmayı sürdüreceğiz” diyen Erdoğan, MÜSİAD Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diledi.  Sözlerini Genel Başkan Adayına başarı dileyerek sonlandırmak isteyen Erdoğan’ın dili sürçtü. Abdurrahman Kaan yerine Abdurrahman Dilipak diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatasını fark ederek, “Herhalde Dilipak da bizi andı galiba” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.