Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Cumhuriyetin 94. Yılında İlk Tören Anıtkabir’de

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıl dönümü kutlamalarının ilk adresi Anıtkabir’di. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajda, “İstiklal harbimizi zaferle taçlandıran Cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla başkentte düzenlenen törenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, aralarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, başbakan yardımcıları, bakanlar ve yüksek yargı organlarının başkanlarının bulunduğu heyet Aslanlı Yol’dan yürüdü.

Heyet, Atatürk mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu. Heyet Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerken, Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

HER SAFHASI FEDAKÂRLIKLARLA DOLU ÇETİN BİR MÜCADELENİN ESERİ

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine şu sözleri yazdı:

“Aziz Atatürk, bugün ağır bedeller ödeyerek sahip olduğumuz son devletimiz Cumhuriyetimizin 94’üncü yıl dönümünü büyük bir heyecanla idrak ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla, her safhası fedakârlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. İstiklal harbimizi zaferle taçlandıran Cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir. Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere tüm gazilerimizin hatıralarını saygıyla yâd ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Protokol töreninin tamamlanmasının ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.