Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Diyarbakır'da 360 Kg Esrar İle 150 Kök Kenevir  Bitkisi Ele Geçirdi

Diyarbakır'ın Silvan ve Hani İlçeleri mülki sınırlarında kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen operasyonlarda, silah, mühimmat ve 360 kg esrar ile 150 kök kenevir  bitkisi ele geçirdi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca  yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Silvan ve Hani İlçeleri  mülki sınırlarında kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen operasyonda; Gerçekleştirilen temas araması neticesinde, kayalık, çalılık ve toprağa gömülü vaziyetteki jelikan bidonlar içerisinde;  (1) adet Çek CZ-25 marka makineli tabanca, (65) adet  7,62 mm çapında  PKM makineli  tüfek  fişeği, (4) adet 7,62 mm çapında tabanca fişeği, (1) adet makineli tabanca şarjörü, (2) adet AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, (1) adet uzaktan komutalı mayın/EYP düzeneğinde kullanılan Alphe Fire cihazı, (1) adet mayın/EYP düzeneği, (9) adet 3’lü pil bloğu, (12) adet kalem pil, (9)  adet  uzaktan  sinyal rölesi, (3)  adet  büyük tüp, (3) adet küçük  tüp, (325) metre elektrik kablosu, (1) adet terörist elbisesi, sığınak yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda giyim ile yaşam malzemeleri ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler emniyetli şekilde yerinde imha edilmiştir.

Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; ağaçlık, çalılık va kayalık alana saklanmış, satışa hazır vaziyette 360 kg esrar ile 150 kök kenevir  bitkisi ele geçirilmiş,  yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiştir. 

İcra edilen temas aramaları esnasında, görevli unsurları görmelerini müteakip bulundukları bölgeden kaçan (5) şahıs, yapılan takip sonrasında yakalanmıştır. Şahısların ilk görüldükleri yerde yapılan aramada; 30 kg esrar, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (1) adet hassas terazi, (4) adet elek, (2) adet battaniye ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak,  "Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması”, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” ile "Terör Örgütüne Üye Olma ” suçlarından hakkında aranıyor kaydı bulunan M.G., "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan hakkında aranıyor kaydı bulunan  Y.Z. ile S.M., M.T. ve M.Y. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır." denildi, 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırSilvanHani
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.