Öne Çıkanlar palandöken gündem chp çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi

Diyarbakır'da silah kaçakçısının deposu basıldı, cephanelik çıkarıldı

DİYARBAKIR (ANKA) - Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Sur İlçe Jandarma Komutanlığınca; Sur ilçesi Büyükkadı mahallesinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan kişilerin yakalanmasına yönelik olarak adli arama faaliyeti gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre arama sonucu şüpheliye ait ev ve eklentilerinde silah ve mühimmat ele geçirildi. Arama sonucunda bir 7.62 mm Kaleşnikof Piyade Tüfeği, iki Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 87 Kaleşnikof Piyade Tüfeği Fişeği, bir 7.62 mm M1 Piyade Tüfeği, 55 7.62 mm M1 Piyade Tüfeği Fişeği, iki 7.65 mm ruhsatsız Tabanca, 37 7,65 mm Tabanca Fişeği, beş 7.65 mm Tabanca Şarjörü, bir 16 Cal. Ruhsatsız Av Tüfeği, dört 12 Cal. Av Tüfeği Fişeği, bir 9 mm Namlusu Değiştirilmiş Kuru Sıkı Tabanca, bir 9 mm Kuru Sıkı Tabanca Şarjörü, üç 9 mm Kuru Sıkı Tabanca Fişeği bulundu.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulurken, 1 şüpheli hakkında adli işlemler devam ediyor.

Diyarbakır Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, “Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, silah ve mühimmat kaçakçılığı ile mücadele amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir” açıklaması yaptı. (ANKA)

(HM/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.