Dünyada 1 Milyarın Üzerinde İnsan Dijital Oyun Oynuyor Ve Oyuncu Yaşı Dört, Beş

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Raporuna göre, dünyada 1 milyarın üzerinde insan dijital oyun oynuyor ve oyuncu yaşı dört, beş yaşa kadar düştü.

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Yeni Bağımlılık Türlerinin Araştırılarak Bağımlılığın Nedenlerinin ve Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Raporu'nda, dünyada ve Türkiye’de internet bağımlılığı verilerine yer verildi.

Raporda, 2017 yılında yapılan araştırmaya göre Avrupa nüfusunun yüzde 80,2’si, Kuzey Amerika nüfusunun yüzde 88,1’i, dünya nüfusunun ise yüzde 51,7’sinin aktif bir şekilde internet kullandığı belirtildi.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafında Temmuz 2017 yılında yayınlanan rapora göre 15-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 70’inin internet kullandığına dikkat çekilerek, “İnternet kullanan 830 milyon gencin 320 milyonu (yüzde 39) Çin ve Hindistan’da yaşamaktadır. İnterneti kullanmayan gençlerin yüzde 90’ının Afrika, Pasifik ve Asya kıtasında yaşadığı belirtilmiştir” denildi.

Raporda, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu 2012 verilerine göre ise dünyada 1 milyarın üzerinde insanın dijital oyun oynadığı ve oyuncu yaşının dört, beş yaşa kadar düştüğü kaydedildi.

İNTERNET BAĞIMLILIĞININ ZARARLARI

Raporda, internetin aşırı kullanımının bireye verdiği zararlar da şöyle sıralandı:

“Uyku düzeninde bozulma, sağlıksız beslenme, gözlerde kuruluk, bel ve sırt çevresinde ağrı, kişisel temizliği aksatma, yalnız ve mutsuz hissetme, asosyal davranma, özgüvende düşüş, çevreyle arasındaki ilişkinin zayıflaması ya da kopması, sosyal kaygı düzeyinde ve saldırganlık davranışlarında yükselme, içe dönüklük (çekinme-kaçınma hâli), giderek yalnızlaşma ve yüz yüze ilişki kurmakta güçlük yaşama.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.