Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 8 Aralık 2022 Gündem Özeti Batı Virginia eyaleti

Emekli Korgeneral Pekin: Darbe Girişiminde Bulunanlar IŞİD’den Farksız

Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, darbe girişiminde bulunanların IŞİD’den farksız olduğunu belirterek “Türkiye, bugün Musul’un yapılanmasında söz sahibi olmalı. Olamaz isek yarın o bölge bizim için bir tehdit oluşturacaktır” uyarısında bulundu.

Emekli Korgeneral Pekin, Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Bütün Yönleriyle FETÖ ve Darbe Girişimi” başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.
ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde FETÖ ve darbe girişimi konusunda söyleşilere katıldığını ifade eden Pekin, bu örgütün Türkiye değil, bütün dünya ülkeleri için bir tehdit oluşturduğunu söyledi. 

FETÖ’ye ilişkin şuan da birtakım temizlik operasyonlarının yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini belirten Pekin, darbe girişiminin başarıya ulaşmamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki çoğu subayın girişimi desteklememesi ve halkın ortaya koyduğu büyük iradenin etkili olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ABD’deki 11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan ikiz kulelere saldırı travmasından farksız olduğunu dile getiren Pekin, Türkiye’nin PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da Suriye ve Musul’da yaşanan savaşta önemli bir rolü olduğunu belirtti.



Türkiye Musul’da Söz Sahibi Olmalı


Türkiye’nin Musul meselesinde söz sahibi olması gerektiğini belirten Emekli Korgeneral Pekin, “Bugün Musul’un yapılanmasında söz sahibi olmaz isek yarın o bölge bizim için bir tehdit oluşturacaktır” dedi.

Pekin, önümüzdeki günlerde dünyayı uluslararası bir kaosun beklediğini, ülke olarak bu kaostan nasıl çıkabileceğimize kafa yormamız gerektiğini söyledi. Küresel güçlerin dünyadaki kapışmalarının Kasım-Nisan aylarında olmasını beklediğini ifade eden Pekin, “Uzun vadeli hesaplarla bu süreci atlatmamız gerekir” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.