Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Erdoğan Yüzde 54 ile Önde

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53.90 oy oranında görülürken, milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Meclis’te beşte üç çoğunluğuna erişemediği, HDP’nin ise yüzde 10 barajını aşarak 65 milletvekili ile TBMM’ye girdiği gözlemleniyor.

Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. Türkiye genelinde açılan sandık oranı yüzde 70’i geçerken, cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 53.90 olarak kaydediliyor. Erdoğan’ı yüzde 30 ile Muharrem İnce, yüzde 7,5 ile Meral Akşener, yüzde 7 ile Selahattin Demirtaş takip ediyor.

-ERDOĞAN YÜZDE İLK TURDA SEÇİLİYOR-

Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimlerinde YSK’nın 18.45 itibariyle yayın yasağını kaldırmasının ardından seçim sonuçları kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, seçime katılım oranı yüzde 87’yi bulurken HDP yüzde 10 seçim barajını aştı. AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı yüzde 55,21 oranında seyrediyor. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı ise yüzde 33 oranında görülüyor. Anılan oranlara göre Meclis’te AK Parti’nin 297, MHP’nin 51, CHP’nin 142, HDP’nin 65, İYİ Parti’nin ise 45 milletvekili ile temsil edilmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.