Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Kalın: Türkiye’nin Atacağı Adımlar Suriye Kürtlerine Dönük Hareket Değildir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Afrin, Münbiç, Cerablus veya başka noktalarda Türkiye’nin atacağı, kendi ulusal güvenliğine dönük adımların asla ve asla Suriye Kürtlerine bir hareket olmadığının altını bir defa daha çizmek istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Afrin operasyonuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konunun dün toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) detaylı ele alındığını bildiren Kalın, “Türkiye, ulusal güvenliğine tehdit teşkil edecek her bir gelişmeye karşı her türlü tedbiri almıştır, bundan sonra da almaya devam edecektir. Bu Afrin’de olur, Cerablus’ta olur, Münbiç’te olur, Irak sahasında olur. Bu tehdit ister PKK’dan gelsin, ister PYD/YPG’den, ister DEAŞ’tan, ister başka örgütlerden gelsin” diye konuştu.

“AFRİN TARAFINDAN TÜRKİYE’YE DÖNÜK ATIŞLAR, SALDIRILAR VAR”

Kalın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın bugün Rusya’ya gitmesine ilişkin, “Sadece Afrin konusunu değil, Suriye sahasında yaşanan bütün haraketliliği ve gelişmeleri değerlendirmek üzere Rus mevkidaşlarıyla görüşmelerini yapıyorlar. Bildiğiniz gibi Afrin’de yaşanan hadiseler var. Afrin tarafından Türkiye’ye dönük atışlar, tacizler, saldırılar var. Geçmişte bizim bundan dolayı yaşanmış can kayıplarımız var” dedi.

“PYD VE YPG SURİYE KÜRTLERİNİ TEMSİL ETMEZ”

Kalın, “Afrin, Münbiç, Cerablus veya başka noktalarda Türkiye’nin atacağı, kendi ulusal güvenliğine dönük adımların asla ve asla Suriye Kürtlerine bir hareket olmadığının altını bir defa daha çizmek istiyorum. Terör örgütü, propaganda amacıyla zaman zaman ‘Türkiye, Kürtlerin kazanımlarından rahatsız’ diye reklamını, propagandasını yapmaya çalışıyor. Bunun altını tekrar altını çiziyorum. PYD ve YPG Suriye Kürtlerini temsil etmez. Orada YPG’nin, PYD’nin, PKK’nın ideolojisini benimsemeyen, onların terör faaliyetlerine karşı çıkan ve bundan da mağdur olan Kürtler var” şeklinde konuştu.

ABD’nin Afrin’in operasyon alanları içerisinde olmadığını ifade ettiğini dile getiren Kalın, Afrin meselesinin Türkiye’nin ulusal güvenliğiyle ilgili olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.