Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook emniyet 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü şemsi bayraktar 30 ocak 2016 hava durumu 30 ocak 2016 cumartesi gündemi beypazarı belediyesi 30 ocak filipinler 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

KKTC’den Ankara'ya Hükümet Ziyaretleri Hızlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki koalisyon hükümetinden bu hafta Ankara’ya bir dizi üst düzey ziyaret gerçekleştirecek.

Kıbris Postası’na göre, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman bu hafta Ankara’yı ziyaret edecek. Salı günü KKTC’den ayrılacak olan Erhürman’ın, Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceği öğrenildi. 

Haberde, “Görüşmenin gündemine ilişkin kulislerde, ek bütçe talebi, ekonomik krizin KKTC üzerindeki etkileri ve güncel konuların görüşüleceği konuşuluyor” ifadeleri kullanıldı.

Kudret Özersay, Kıbrıs Sorununu Ele Alacak

Bu arada, KKTC Başbakanı Erhürman’ın ziyareti hemen öncesi KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay,  mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun daveti üzerine yarın Türkiye’ye  bir çalışma ziyaretinde bulunacak.

Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde Türkiye ile KKTC arasındaki yakın işbirliğinin geliştirilmesi olanakları üzerinde durulacak. Görüşmelerin önemli diğer bir konuyu ise Kıbrıs sorusuna ilişkin son gelişmeler oluşturacak.

Ankara’da Kıbrıs sorununun yanısıra enerji alanında atılacak adımlar, bölgesel güvenlik ve Doğu Akdeniz’deki  son gelişmelerin ele alınacağı ifade ediliyor. 

KKTC Eğitim Bakanı Da Geliyor

Bu arada, KKTC  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in de, "resmi temaslarda" bulunmak üzere yarın akşam Ankara’ya gideceği bildiriliyor.

Özyiğit'in 4 Eylül Salı günü TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşeceği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.