Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi ATO Başkanı Gürsel Baran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

Koruculardan HDP’li Zeydan’a yanıt: Tüm korucular yeter...

-Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, HDP Milletvekili Abdullah Zeydan'ın "PKKTürkiye'yiveOrtadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar" şeklindeki sözlerini "alçakça, küstahça ve maksadını aşmış" şeklinde niteledi.

ANKARA (ANKA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, HDP Milletvekili Abdullah Zeydan'ın "PKKTürkiye'yiveOrtadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar" şeklindeki sözlerini "alçakça küstahça ve maksadını aşmış" şeklinde niteledi. Sözen, "Abdullah Zeydan bunu çok iyi bilsin ki eğer bu ülkede tükürük savaşı yapılacaksa sadece korucu camiası olarak tükürsek PKK da, PKK'yı destekleyenler de tükürükte boğulurlar. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletine tükürme haddine ve hakkına sahip değildir" dedi.

Yazılı açıklamasında, Zeydan'ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne duyduğu kini, nefreti dışarı yansıttığını kaydeden Sözen, "Bu sözleri söyleyen birinin ruh hastası olduğunu, şizofreni hastası olduğunu düşünüyoruz. PKK bu ülkede içinde çocuk ve kadınlardan bulunduğu 35 bin insanın ölmesine on binlerce insanın yaralanmasına,yüz binlerceinsanın evini terk edip göçmesine,yüz binlercekamu veya özel şahıslara ait araçların yakılmasına, kanıngözyaşınındökülmesine sebep olan, bu olayların emrini verenPKKnasıloluyor da bu ülkeyi gül bahçesine çevirmek istemektedir?" diye sordu.

Çözüm sürecini,Hükümetin bütün iyi niyetine rağmen bozan tarafın PKK veHDP olduğunu anlatan Sözen, "Hükumetiniyi niyeti suistimal edilmiştir. Bir taraftan insanları öldürerek diğer taraftan çözüm sürecini istiyoruz demek samimiyetten uzak bir tutumdur. Çözüm sürecinin ilk adımıPKK'nın ve KCK'nın silahlarını bırakıp devletimize teslim olması ya da yurt dışına çıkmasıdır. Bu olmadan silahların gölgesinde çözüm sürecinden bahsetmek yanlıştır" dedi.

"Kürt halkını savunuyorum" diye ortaya çıkan PKK'nın 30 yıldır en büyük zararı Kürt halkına verdiğini belirten Sözen, "30 yıldır Kürt halkına giden hizmetleri engelleyen, Kürt halkının temiz duygularını suistimal eden, İnsanların ölmesinden zevk alan, kan vegözyaşındanbeslenen, Kürt halkının örf adet gelenek ve göreneklerineuymayan, binlerce Müslüman Kürt halkını katleden marksist, leninist, ateist bir örgüttür. PKK Çanakkale de Sarıkamış ta Dumlupınar da Sakarya da atalarımızı yenemeyen haçlı zihniyetinin ülkemize karşı kullandığı maşalık görevini yapan taşeron bir örgüttür" dedi. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.